Det bjuder vi på =)

God morgon :P

När Kent kom hem igår tog vi oss en sväng till Skattkärr för att hämta ut ett paket på Konsum. Sedan åkte vi hemåt och fixade några goda baguetter,som vi mumsade i oss framför teven. Efter det fortsatte fredagsmyset med godis :D
Det blev en tidig kväll för mig,som lade mig runt nio - samtidigt,som gumsan ;)

Jag har sovit lite sisådär i natt. Jag vet inte riktigt varför,men jag har legat vaken flera gånger. Dessutom vaknade gumsan strax innan fem och var ledsen. Hon fick följa med in till min säng och fortsätta sova. Hon sov gott fram till strax efter halv åtta,då tog hon morgon. Själv hade jag redan varit vaken en stund då.

Dagen startar med Pippi :D Jag ska strax gå ner och fixa frukost.

Kent försökte ta några fina bilder på mig och gumsan häromdan,som ni ser gick det inte särskilt bra.





Haha =)

Har lekt väktare ;)

Hejsan :D

Under gumsans tupplur fick jag först ge mig iväg bort till gården. Kent ringde och frågade om jag kunde åka dit och kika eftersom larmet i verkstaden gått och ingen var hemma. Sagt och gjort - jag slängde mig i bilen och tog en runda. Såg inget ovanligt så efter att ha pratat med Kent igen åkte jag hemåt. Jag kände mig lite,som en väktare när jag åkte omkring och kikade för att se om jag såg något - spännande ;D

Efter ett tag ringde Kent igen. Då fick jag smyga ut för att kolla på ett däck så det skulle bli rätt med bytet. Vi fick nämligen köpa ett nytt förra året eftersom vi fick punktering så vi behöver ju bara 3 däck nu. Han behövde veta vilken sida det däcket vi hade ska sitta på så det inte blir fel.

Jag hann även med att sova någon minut samt fika lite i min ensamhet ;)

Sedan gumsan vaknade har vi hunnit med att tjuvstarta fredagsmyset med lite godis,målat och läst :D Nu är gumsan uppe och leker medan jag sitter i soffan. Det känns skönt att hon äntligen kan leka ensam däruppe medan jag grejar med något annat. Förut har hon inte velat vara på sitt rum utan mig,men nu går det alltså superbra =)

Grimaserar ;D

Hejsan :)

Idag har vi fått lite gjort här hemma.

Vi började dagen med frukost sedan grejade vi med tvätt och bäddade sängarna. Efter det busade gumsan på sitt rum medan jag städade lite. Jag dammsög hela övervåningen,trappan och hallen nere. När jag hade dammsugit gumsans rum fick hon kolla på Pippi medan jag städade klart.

Efter lite mys var det dags för mat. Medan den stod på spisen diskade jag och gumsan dukade :D
När vi var mätta och belåtna tog jag ut Bessie och Qvittra en sväng medan gumsan satt i fönstret och kollade på oss =) Stei får vara ute i hundgården idag.

Nu har jag hängt tvätt och lagt gumsan. Medan hon sover ska jag ta igen mig - känner att huvudvärken är påväg igen :(









Jag tog lite kort på gumsan förut när hon höll på och gjorde grimaser - gullunge <3

Utvecklingen :P

God morgon :D

Då var det fredag igen. Gumsan och jag började dagen strax innan sju. Efter att ha sagt "Hejdå" till pappa ville gumsan se på Pippi,men först VILLE hon städa! Nej,jag skojar inte. Hon sa -"Se Pippi - städa först" =) Jag tror att det berodde på att hon sa innan att Qvittra trampade på hennes saker och då sa jag att hon fick plocka undan sakerna om hon inte ville att hon skulle gå på dem.
Sagt och gjort - vi har plockat rätt på alla hennes leksaker,som låg överallt i hennes rum. Dessutom har hon kollat på Pippi. Nu håller hon på och busar med Qvittra - hon lägger en filt över henne ;)
Jag vet att våra vovsingar är snälla,MEN jag litar inte 100 % på något djur så därför håller jag ett öga på dem hela tiden. Man vet aldrig ur de reagerar ifall gumsan gör något de absolut inte gillar!

Herregud,vad fort barn utvecklas! Gumsan har ju precis fyllt två och allting går i en rasande takt.



Jag tänkte göra en liten lista på vart hon är just nu: 
- Hon går på toaletten ibland. Det blir inte alltid något resultat,men jag är nöjd bara hon visar intresse för det :P
- Hon pratar mer och mer. Oftast förstår man vad hon menar,men ibland blir det lite knasigt ;D
- Hon gillar att sjunga. Favoriten just nu är "Ja må hon leva" (hennes egen version).
- Hon är väldigt intresserad av att lära sig nya saker. Hon frågar hela tiden vad jag gör.
- Hon är hjälpsam och vill gärna t ex duka när vi ska äta.
- Hon vill gärna klara allting själv,vilket inte alltid går så himla bra,men då har hon i alla fall försökt :)  
- Hennes nattsömn är inte riktigt den bästa då hon den senaste tiden vaknar några gånger varje natt och gnäller lite. Oftast somnar hon om själv,men ibland får jag gå in till henne och försöka få henne att somna om.
- Det bästa av allt är att hon är väldigt gosig av sig =P Hon vill ha kramar och pussar lite då och då. Det är supermysigt <3 Att hon dessutom kan säga "Älska mamma" (eller någon annan) gör att hjärtat smälter litegranna <3


Längtar,längtar och längtar =)

God kväll :P

Gumsan och jag har haft en mysig eftermiddag :D Vi började med att äta banan följt av glass - gumsan snodde t o m lite utav min sandwish ;P Jag kan helt ärligt säga att det inte är många jag skulle dela med mig utav favvoglassen till,men jag kan inte säga nej till gumsan :)

Vi har även hunnit med att måla,läsa,busa,prata med mormor och sedan Johanna samt tittat på Pippi. Nu har gumsan och pappa tagit en sväng ut i skogen med fyrhjulingen.

Åh,jag var över till det andra huset förut för att prata lite med Niklas pappa Göran,som är där och grejar för fullt. Han ville ha städat så jag tänkte höra när han ville ha det klart. Eftersom han inte skulle vara där förrän till veckan så fixar vi det i helgen.
Herregud,vad fint det blir! Han har lagt golvet i det ena badrummet plus tvättstugan samt kaklat i köket - det blev mycket bättre än jag trodde =D Mamma ska komma hit i helgen för att hjälpa oss greja så förhoppningsvis kommer vi en bit på vägen.
I augusti kommer det några grabbar,som ska byta brädfodring (?) så huset blir lika fint på utsidan,som på insidan :)

Det ska bli skönt att flytta till ett helt "nytt" hus - det är verkligen renoverat ifrån grunden. Vi har slitit ner lera ifrån väggarna,burit stora sten ifrån en del av golven och allt möjligt man kan tänka sig (och även inte tänka sig).Allt är rent och fräscht!
Jag längtar efter få flytta in och kunna köpa lite nya möbler och inredning m.m för att förbättra helhetsintrycket :P

En sten är borta :D

Hej hej :D

Medan gumsan varit på dagis har jag passat på att slöa - i vanlig ordning alltså ;) Det fanns rester från igår så jag behövde inte göra någon lunch. Jag har faktiskt fått mig några minuters sömn också =P Jag har inte sovit så jättebra de senaste nätterna så det behövdes!
Efter att ha pratat med Kent i telefon tog jag med Stei bort till brevlådan för att kolla om deklarationen kommit,vilket den gjort. Jag har hunnit tjuvkika i bådas och det ser riktigt bra ut ;D Dessutom har jag räknat lite på min resersättning - om jag har räknat rätt får jag en rejäl slant tillbaka. Det känns himla bra med tanke på min jobbsituation. Nu vet jag att vi inte behöver oroa oss för ekonomin på ett bra tag - SKÖNT!!



Nu ska jag sticka iväg för att hämta min lilla busunge <3

Jobb,mat,bus,sömn

God morgon,god morgon :D



Gumsan och jag hade en mysig/busig morgon och förmiddag hemma igår innan det var dags att åka till dagis/jobb. Jag jobbade mellan tolv och fem. Det kändes alldeles lagom med tanke på att jag knappt jobbat något alls denna månad- jag blir så seg ;)

När jag slutade stack jag iväg för att hämta gumsan. Hon blev sååå glad när hon såg mig <3 Påvägen hem "råkade" vi ta en sväng förbi pizzerian och fick med mat hem ;P Det var gott! Jag åt dock alldeles för mycket så jag kände mig proppmätt i flera timmar efteråt :/

Efter att ha ätit blev det lite bus och teve med älsklingarna innan det var dags för gumsan att sova. Min kompis Linn och hennes gris Doris var med på teve igår kväll - det var lite kul =) Gumsan blev helt tokig när hon såg grisen ;D

Jag somnade i soffan när "Glee" var slut och fick snällt förflytta mig upp till sängen.

Idag hann gumsan och jag bara med frukost innan det var dags att göra oss iordning för dagis. Jag fick göra en liten "fuling" och ta ut vovsingarna medan gumsan åt färdigt. Qvittra och Bessie löper igen (det är i alla fall på G) så Stei får vara inne,men han fick springa ut för att göra sina behov ;)
Jag har äntligen börjat ha vovsingarna lösa - de har inte lyssnat på mig förut,men det gör de nu. Det är så smidigt att bara kunna släppa ut dem och sedan stå och kolla och ropa på dem när de är klara =D

Påväg hem ifrån dagis stannade jag till för att lämna förra årets sommardäck eftersom vi ska få nya. Förhoppningsvis kan jag hämta dem i morgon så vi kan byta i helgen. De skulle i alla fall vara klara senast på måndag så då har vi gott om tid innan gumsan och jag ska till Norge :P

Provsmakning ;)

God kväll :P

Gissa vad jag gör nu? Sitter och äter godis förstås ;) Det går ju inte att köpa ca 5 kg utan att provsmaka - heller hur?

Efter att vi handlat åkte vi hem till mamma. Där bjöds det på grillad kyckling med potatissallad och räksallad - mums fillibaba ;P
När vi hade smält maten lite åkte gumsan och jag hemåt. Vi har haft en myskväll hemma med pappa =D

I morgon ska jag iväg och jobba en sväng :) Det blir andra arbetspasset sedan jag slutade vikariatet sista februari. Det ska bli kul =P

Natti natti :D

Godisregn ;)

Hejsan :P

Efter att slappat samt fått i mig lite mat känner jag mig redan bättre :D Jag tog nyss en promenad bort till gården för att lämna lunch åt älsklingen.

Jag ska snart sticka iväg för att hämta gumsan på dagis innan vi åker vidare till Kristinehamn. Först ska vi hoppa in på polisstationen för att lämna in licenspapper åt Kent sedan ska vi till Maxi för att handla. Det kommer bli en hel del godis då jag lovat Johanna att köpa med 3 kg åt dem - dessutom måste vi ju ha lite själva också ;) Eftersom man inte får köpa mer än 3 kg så följer mamma med så hon tar våran del plus hennes om hon också ska ha.
Usch jag blir trött bara av tanken på hur mycket godis det ska plockas ;) Gumsan vill säkert vara med och plocka hon med - det brukar hon gilla =D


J-la skit!!!!!!!

God förmiddag :P

Jag som trodde att jag blivit frisk nu! Har huvudvärk igen så det blir en lugn dag idag...

Efter att ha lämnat gumsan på dagis stack jag hem till svärmor,som är bortrest,för att vattna blommorna. Sedan åkte jag hemåt. Vovsingarna har fått mat och vatten och kaminen har fått pellets så nu kommer jag inte göra många knop innan det är dags att hämta gumsan. Ska fixa lunch bara =)

Kladdigt :)

Såhär såg lilla busungen ut efter sin "tupplur" - tydligen hade hon inte bara sovit ;D Förutom att hon själv var full i salva hade hon även smort in en av dockorna - hela huvudet,fötterna och händerna var fulla! Det var inte vilken salva som helst utan inotyol,som blir jättekletig,men jag lyckades få bort det mesta både från gumsan och dockan ;) Det får bli en dusch för gumsans del senare. Vi ska kanske elda gräs när Kent slutar så jag tyckte inte det var någon idé att duscha innan. 

 

Först såg hon nästan ut att skämmas lite...



men det ändrades fort ;D

Fått tummen ur ;D

Hejsan hejsan :D

Idag har vi faktiskt fått lite gjort här hemma - för en gångs skull ;) Förutom att jag satt upp de nya fina Pippigardinerna,som gumsan blev riktigt glad över,har jag tvättat 2 maskiner,vikt och lagt in den tvätt som redan hängde,plockat rätt lite,diskat samt lagat och ätit lunch =P Gumsan,som bara ätit knappt en hel banan innan,åt riktigt bra - "Mm,gott" säger hon när hon äter ;D

Nu ligger det lilla trollet uppe och sover =) Jag tänker parkera mig i soffan under tiden ;P



Tänk att det snart är påsk igen =)

Härligt med sovmorgon :D

God morgon,god morgon =)

Idag började vi dagen med sovmorgon. Gumsan vaknade strax efter halv nio :D Då hade jag legat vaken en stund,men jag känner mig utvilad ändå. Jag tackar lakanet,som jag hängde för fönstret,och persiennerna i hallen för det!

Gumsan fick kolla på Pippi en stund medan jag tog ut vovsingarna samt fixade frukost. Hon var dock inte sugen på att äta - det slank ner några skivor gurka sedan sa hon stopp. Jag får försöka igen om ett tag.

Nu sitter vi i hennes säng och myser framför Pippi. Kent flyttade upp dvd/vhs spelaren igår så gumsans teve blir använd :P

Idag ska jag sätta upp gumsans nya Pippigardiner. Mamma har sytt dem åt oss - tack =) Gumsan kommer bli sååå glad :D Hon har påslakan och örngott med Pippi på också. Hon är en liten Pippi fantast ;)

Myser <3

Hej hej :P

Efter en supergod lunch,soffmys/sovning och kladdkaka med glass för oss vuxna (gumsan sov) och lite bus när gumsan vaknade åkte gumsan och jag hemåt för att hinna umgås lite med älsklingen. Han åkte till gården för att kolla till ladugården - fodervagnen hade stannat så han blir nog kvar där ett tag :/ Typiskt!

Gumsan sitter här bredvid mig i soffan. Hon tittar på Pippi och lutar sig mot mig - myspys :D





Gumsan står framför spegeln och gör grimaser ;)

Lite besviken,men trevligt var det =)

God förmiddag =)

Jag och älsklingen började ju gårdagskvällen med att äta ute. Tyvärr blev det en besvikelse då maten var alldeles för dyr med tanke på potionsstorleken! Men men,mätta blev vi väl i alla fall.

Efter att ha ätit gick vi iväg till Karlstad CCC. Föreställningen var bra,men för oss,som inte är ute särskilt ofta,kändes den lite lång med sina 2 timmar plus en halvtimmes paus. Visst,tiden går fort,men vi hann bli sååå trötta. Haha,jag låter som en gammal tant ;D

Bakom oss satt det ett möhippegäng och framför två långa medelåldersmän samt deras lite överförfriskade partners. Det stank alkohol om dem när de kom och den ena kvinnan var rätt högljudd. Tack och lov var hon tyst under själva föreställningen - däremot satt hon och sms:ade hela tiden trots att de talat om för publiken att vi skulle låta bli telefonerna. För mig är det en självklarhet,men tydligen är det inte så för alla!
De två långa männen gjorde att vi såg lite dåligt och fick sitta och vrida hit och dit på oss för att se,men det var ju inte deras fel direkt ;P

Nu känner jag att det blev väldigt mycket klagomål,men vi hade faktiskt trevligt =D Vi är ju inte särskilt vana vid att vara ute så vi blir så trötta och det förstör ju mycket. Vi får helt enkelt se till att förbättra oss på den punkten så vi slipper låta så gnälliga när vi är ute ;)

Vi avslutade kvällen med drive in på McDonalds. Kent var törstig,men det slutade med att han köpte en plusmeny ;P Jag provade en chokldmilkshake för första gången och den var god :P Det smög ner några pommes också ;)

Väl hemma var klockan elva så vi slängde oss på soffan och somnade :P

Idag vaknade jag första gången strax innan åtta. Jag lyckades dock somna om och tog sovmorgon till kl.9.20 - det var skönt. Efter frukost och lite soffmys blev det en dusch. Kent stack iväg med Lars och gänget för att jaga så jag ligger i sängen och slöar lite. Ska strax fixa mig iordning och sticka iväg till mamma för att hämta gumsan :P Dessutom skulle det bjudas på lunch =)

Komedi på G =)

Hejsan :P

Jag har precis kommit hem efter att ha varit borta några timmar. Mormor,som legat sjuk i feber i snart två veckor,ringde på förmiddagen och frågade om jag kunde handla lite åt dem. Sagt och gjort - jag slängde mig i duschen sedan stack gumsan och jag iväg. Mamma,som slutade jobbet klockan två,följde också med :)

Vi köpte bl a med grillad kyckling,som vi avnjöt tillsammans med klyftpotatis och lite annat gott ute på mormor och morfars altan. Sedan blev det kaffe och efter det tvättade morfar av våran bil =D Nu är den faktiskt blå igen ;P

Sedan åkte vi hem till mamma där jag lämnade henne och gumsan för att sedan åka vidare hemåt. Nu står sambon i duschen så jag väntar på att han ska bli klar så vi kan åka till Karlstad. Själv gjorde jag mig färdig redan innan jag åkte för att det inte skulle bli så stressigt :P
Vi ska ut och äta lite gott innan det är dags för lite komedi ;D

Ha en trevlig lördagkväll =)

En mysig fredag och nu är det lördag igen =)

God morgon,god morgon =P

Mickan och jag hade en supertrevlig dag igår :D Vi träffades vid tio och sa "Hejdå" vid halv fyra. Under de timmarna vi umgicks hann vi med att kika runt i lite affärer på stan,en promenad till resecentrum för att köpa bussbiljetter inför Mickans praktik,äta en god,lång lunch,slöa i solen,handla lite gott inför helgen,gå runt en massa och lite mer slöande i solen =) Det var verkligen toppenväder - sååå varmt och skönt :P
Det var kul att träffa Mickan och få höra lite skvaller ;D Haha! Vi måste göra om det snart :)

När jag kom hem till mamma var gumsan och hon ute. De bakade sandkakor - de var riktigt goda ;P Efter att ha varit ute en stund gick vi in för att äta lite mellanmål innan vi gick ut igen.
Efter ett tag var det dags för gumsan och mig att tacka för oss och åka hem. Där väntade det fredagsmys =)

Idag tog gumsan sovmorgon till strax efter sju Typiskt nog kunde jag inte sova så jag har varit vaken till och från under de tidiga morgontimmarna för att sedan inte kunna somna om vid sex. Jag har alltså varit vaken sedan dess. Det känns mindre kul med tanke på gumsans sovmorgon men men vad kan jag göra?
Nu tittar gumsan på Pippi. Vi ska strax äta lite frukost. Tänkte ringa Kent,som har ladugården idag,och höra när han tror att han är klar. Vi kanske kan äta frukost tillsammans allihopa :D

Pippistart :P

God morgon,god morgon :D

Idag vaknade vi halv sju. Då blev det lite mys,eller snarare bus,i sängen innan det var dags att säga "Hejdå" till pappa,som skulle till jobbet.
När han gick satte jag på Pippi åt gumsan - det är det första hon tjatar om på morgonen ;)

Jag ska strax gå ut och hämta pellets sedan ska jag packa lite inför dagen innan det är frukostdags. Jag tror minnsann det får bli ägg idag - mums!

Efter frukosten ska vi göra oss iordning och sedan åka till Kristinehamn. Jag tänkte lämna gumsan hos mormor medan jag träffar Mickan. Det kan vara skönt för gumsan att slippa vara med :P Dessutom kan det vara trevligt för oss "tjejer" att träffas själva =)

Pippistart :P

God morgon,god morgon :D

Idag vaknade vi halv sju. Då blev det lite mys,eller snarare bus,i sängen innan det var dags att säga "Hejdå" till pappa,som skulle till jobbet.
När han gick satte jag på Pippi åt gumsan - det är det första hon tjatar om på morgonen ;)

Jag ska strax gå ut och hämta pellets sedan ska jag packa lite inför dagen innan det är frukostdags. Jag tror minnsann det får bli ägg idag - mums!

Efter frukosten ska vi göra oss iordning och sedan åka till Kristinehamn. Jag tänkte lämna gumsan hos mormor medan jag träffar Mickan. Det kan vara skönt för gumsan att slippa vara med :P Dessutom kan det vara trevligt för oss "tjejer" att träffas själva =)

"Hejdå Grisen" :P

God kväll,god kväll =)

Efter en riktigt trevlig dag full med bus,sol,tjat och alldeles för mycket sötsaker har nu Linn och grisen (hon fick följa med) åkt hemåt :D
Det var kul att träffa henne och jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills vi ses igen =P



Gumsan är väldigt nyfiken på grisen,men tycker samtidigt att hon är lite läskig :)
Vi har spenderat större delen av dagen utomhus - perfekt! Synd att det blåste lite kallt annars hade det varit superbra väder,men med tanke på att det bara är mars så får jag vara nöjd ändå ;D

Nu sover gumsan och för oss vuxna blir det soffmys innan det är dags att sova. Jag börjar känna av att vi varit vakna sedan sex - det blir nog en tidig kväll för mig.

Natti natti =D

Redo =)

Hejsan,hejsan :P

Nu har jag lämnat gumsan på dagis,plockat rätt lite här hemma och diskat så nu kan Linn komma när hon vill ;D Det dröjer nog dock en liten stund. Hon skulle nämligen hjälpa sin mamma med hästarna först så hon trodde att hon skulle komma vid lunch. För mig,som är otålig känns det som en evighet ;)

Jag tror faktiskt jag ska slänga mig på soffan en stund för att få lite vila innan hon dyker upp =D
Först tänkte jag visa er några bilder från igår. Kläderna hon har på sig fick hon i födelsedagspresent :P







Gumsan blev väldigt facinerad av ett hål i vanten ;)

Idag får vi besök.....=)

God morgon,god morgon =)

Vi hade en mysig kväll här hemma igår. Mats och hans kompis Anton följde med hit och åt :D Gumsan,som inte ätit ordentligt sedan hon var sjuk,mumsade i sig salladsbröd med smör och gurka samt pizzasallad :P

Efter maten blev det lite bus innan det var dags för gumsan att sova. Mats,som ville lägga henne,tog med henne upp,men hon ville att mamma skulle vara med så jag fick gå upp jag med =) Det gjorde inte särskilt mycket för jag tycker det är mysigt att lägga henne ;D



När Mats och Anton åkt blev det soffan en stund innan jag smög upp och lade mig.

Efter en god natts sömn vaknade vi redan klockan sex. Det kändes väl sådär,men nu är vi pigga och redo för dagen ;) Gumsan tittar på Pippi - vilken överraskning va? Jag ska strax fixa frukost. Sedan är det dags att göra oss iordning och sticka iväg till dagis :P

Idag får vi besök utav Linn och ev. grisen. Hon var inte säker på om grisen skulle få följa med den här gången så vi får se om hon är med eller inte :D Det ska i alla fall bli kul att träffa Linn och tjata lite ;)

I morgon ska vi träffa Mickan - det var längesen så det blir också kul :P

Baddags =)

Hejsan =)

Sedan gumsan vaknade har vi spelat lite kort och myst framför teven. Kent kom precis hem och vände ;D Han skulle iväg till skjutbanan så han var bara hemma för att hämta bössan. Han hade med sig en påse med ett par gul/svarta termobyxor samt vinterkängor,som Ulrika skickat med. Gumsan satte genast på sig byxorna och har suttit med dem på en bra stund medan hon tittat på Pippi :) Nu har byxorna åkt av och skorna på :P

När Pippi är slut ska vi gå upp för att bada och få på gumsan pyjamas. Kent skulle nog köpa med mat ifrån Molkom så jag behöver inte laga någon mat - skönt ;)

Jag har totalt tappat lusten på allt vad hemarbete betyder - allt ifrån matlagning till städning och tvättning skulle jag mer än gärna leja bort till någon annan ;D Jag skulle så himla gärna vilja få lite ordning här hemma,men jag har ingen som helst lust att greja med något! Jag skulle vilja inreda hela huset på ett snyggt sätt med massa fina saker överallt,men jag orkar inte engagera mig. Det beror nog mest på att vi förhoppningsvis inte kommer på kvar så länge - jag vill inte lägga ner massa energi när vi kanske ändå flyttar snart igen.
Det värsta är att jag inte känner mig särskilt motiverad för att gå över och måla m.m i det nya huset heller. Jag måste dock komma igång med det så jag ska försöka få med mig mamma,som hjälp,snart så det blir gjort! Det är mycket roligare att greja om man är flera - tycker jag i alla fall :P

Det kommer kännas sååå skönt när allt är klart och vi har flyttat in och kommit iordning. Då kommer jag veta att vi kommer på kvar där och känner mig nog mer "hemma" eller vad jag ska säga. Jag tror ni förstår vad jag menar ;)
Åh,vad jag längtar!!!!

Åh,vad spännande ;D

Hej hej :P

Nu har gumsan och jag kommit hem efter att ha skjutsat svärmor och gänget till flygplatsen. Gumsan tyckte det var lite intressant med planen,men det allra bästa var fiskarna! Det stod ett akvarium inne vid cafét,som hon blev vääääldigt facinerad av - det lät ungefär såhär:
"Aj,bet mej","Fiiiiisken","Vatten" ;)
Haha :D Det var så roligt att se henne bli så glad över några små fiskar ;P

Hon somnade i bilen påväg hem och ligger nu i sin säng. Hon sa att hon inte ville sova mer,men jag vet att hon behöver det så jag lade henne ändå och hon somnade minnsann =)

Jag ska passa på att njuta av tystnaden en stund innan det blir bus igen :D

Bra och mindre bra dagar = Bättre än bara dåliga ;D

God morgon,god morgon :P

Herregud vilken skillnad det är på gumsans humör ;) Under några veckors tid,även när hon träffade moster,har hon varit riktigt gnällig för ingenting. Jag har inte kunnat göra någonting utan henne. Hon,som alltid går själv,skulle helt plötsligt bli buren överallt. Denna kombination gjorde att jag misstänkte tvåårstrots,men nu har hon varit på bra humör i två dagar så förhoppningsvis var det för att hon inte mådde helt hundra,som hon var så konstig. Tyvärr tror jag inte att det bara var därför - tvåårstrotsen slipper vi nog inte undan ;D Det är inget jag ser framemot,men om hon har såhär bra dagar emellanåt så går det nog lite lättare =) Både hon och jag blir frusterade när ingenting duger åt damen så det kan vara skönt att ha bra dagar också ;P  



Idag vaknade vi tio i sju. Kent kom upp för att säga "Hejdå" så han öppnade grinden åt gumsan så hon kunde komma in till mig. Jag fick en stor kram och puss - ett perfekt sätt att starta dagen på <3
Sedan dess har vi myst litegrand. Gumsan fick en bok med massa djur,som låter,av sin farfar och Mirja i present. Den gillar hon så den har vi kikat i :P Tyvärr fungerar den inte riktigt,som den ska,men gumsan gillar den ändå ;)
Nu springer hon omkring i pyjamas och vantar ;D
Vi ska snart gå ner för att äta frukost. Gumsan kommer bli riktigt glad för jag sparade ett ägg åt henne igår - hon ÄLSKAR det =) Jag kan erkänna att jag också skulle tycka det vore jättegott,men det finns bara ett och det får gumsan ta :P

Det blir nog en lugn förmiddag hemma innan vi ska åka och hämta Axel och Maja och sedan även Monica för att skjutsa dem till flygplatsen. Det ska bli sååå kul att se vad gumsan säger när hon får syn på planen :)

Ha det gott så hörs vi :P

Utelek =)

God kväll :D

Idag har gumsan och jag spenderat lite tid utomhus. Vi har cyklat,sparkat fotboll,städat bilen,bakat sandkaka samt gungat och ätit mellanmål i hammocken =) När Kent slutade gick vi för att möta honom. Så fort gumsan såg honom började hon ropa "Pappa" och sprang mot honom - gullunge <3 Innan hon började springa tittade hon på mig för att se om det var okej att hon gjorde det. När jag sa "Spring du" for hon iväg i 190 ;D Haha! Det såg så himla mysigt ut =P

 

Det här kortet tog jag i höstas :)

Runt fem gick vi in för att fixa kvällsmat. Efter det blev det massa bus innan gumsan ville sova. Sedan har jag och sambon slöat i soffan och duschat. Mats var här för att låna datorn en sväng.
Nu ligger Kent och snarkar på soffan ;) Jag ska snart gå ut och hämta vovsingarna innan jag smyger upp till sängen.

Veckoschema :)

Med tanke på att det är första gången på 12 dagar,som gumsan är på dagis,borde jag kanske ta tillfället i akt och greja lite hemma,men jag tror jag fortsätter vara lat idag med ;D Förutom att jag satt igång dagens tredje maskin med tvätt har det inte blivit många knop. Jag ska strax fixa lunch och tänkte passa på att diska lite medan äggen står på spisen,men mer avancerat än så blir det nog inte. Det är inte superstökigt,men visst skulle det egentligen behöva dammsugas - det får dock vänta någon dag till. Ingen lär ta det ifrån mig ;)

I morgon ska jag och gumsan skjutsa Monica,Maja och Axel till Karlstad flygplats. De ska åka utomlands i två veckor - jag är inte ett dugg avundsjuk ;P Eftersom jag inte riktigt vet hur lång tid det tar och sådär får gumsan följa med. Det blir alltså inget dagis i morgon. Jag måste komma ihåg att prata med dem om det när jag hämtar henne =D

Veckans höjdpunkt blir lördagkväll. Då ska jag och sambon iväg till Kalstad CCC för att kolla på "Pang på pensionatet". Vi fick biljetter dit i julklapp utav Niklas,Ulrika och barna. Det ska bli skönt att komma iväg bara vi två en stund :) Kanske hinner vi med att äta lite gott innan ;D

Jag måste tyvärr erkänna att vi inte hittar på särskilt mycket tillsammans - det MÅSTE bli ändring på det! Jag känner själv att vi fastnat lite i "vardagsträsket" och det känns inte bra. Vi skulle nog må bra av lite omväxling :) Dessutom är det ju väldigt trevligt att unna sig saker ibland - både som par och familj =P

Mamma och födelsedagskalas :)

Hejsan :D

Gumsan och jag åkte hem till mamma igår igen. Jag kände direkt när vi vaknat att jag inte ville vara hemma så efter att ätit frukost och grejat lite åkte vi iväg. Mamma var på stan och fikade med en kompis när vi kom men vi underhöll oss själva tills hon kom :) Joakim,som inte mådde bra,var hemma så vi höll honom sällskap en stund.

När mamma kom fixade hon mat. Jag hade tagit med kycklingfilé så det blev det,ris och currysås - MUMS! Gumsan fick lägga sig och sova innan maten eftersom hon var så himla trött.
Efter att ha ätit lade mamma och jag oss på soffan för att kika lite på teve.

När gumsan vaknade gav mamma henne mat. Det var första gången sedan hon blev frisk som hon åt ordentligt =P
Efter det åkte vi och handlade innan vi avslutade med en fika hemma hos mamma. Mamma och gumsan åt bullar medan jag fixade två goda smörgåsar.

När gumsan och jag kom hem ville Kent åka för att fira Mats,som fyllde år,så det gjorde vi. Det bjöds på smörgåstårta,vanlig tårta och kakor. Jag avstod från tårtorna,men unnade mig tre små kakor.

Väl hemma igen blev det sängen för gumsan och soffan för mig och Kent.

Idag vaknade vi runt sju. Det var första natten på över en vecka,som gumsan sov i sin egen säng hela natten. Hon var på riktigt bra humör så vi myste lite på hennes rum innan frukost. Efter det grejade vi lite innan det var dags att åka till dagis.
Efter att ha lämnat henne åkte jag hem. Jag har hängt tvätt samt tagit fram räkor för att de ska hinna tinna innan lunch. Jag fick med en matlåda till Kent ifrån mamma igår så min lunch får bli räkmackor - gud vad gott det ska bli ;D

Nu ska jag mumsa i mig en banan samtidigt,som jag kikar runt på datorn en stund. Sedan får vi se vad jag hittar på =)

Ha det gott :P

Mysigt och jobbigt :/

God morgon :D

Min kära systeryster var hemma hos mamma i helgen så gumsan och jag har också varit där för att hinna umgås lite =) Gumsan vaknade feberfri på lördagen så vi kunde åka iväg med gott samvete ;)

När gumsan och jag kom dit på lördagen tog jag och Johanna en promenad ner till stan för att köpa något åt mamma,som fyllde år. Under tiden passade mamma gumsan.
Efter att ha kikat runt lite bestämde vi oss för att köpa en fin blomgrupp ihop till henne - hon blev jätteglad :P

När vi kom tillbaka hem till mamma tog vi med oss gumsan ut en sväng. Hon fick gunga och vi sprang omkring lite sedan gick vi in igen. Det blåste kallt och jag ville inte riskera att gumsan skulle börja hosta och snora mer än hon redan gör.
Mammas väninna Katrin kom förbi för att fira mamma :D Jag hade tagit med grädde och en tårta,som blev kvar från gumsans kalas så den mumsade vi i oss ;)

Resten av dagen bestod av massa bus,prat,spel och massa skratt ;D Gumsan fick ett prinsesstält och krona av Johanna och Remi i födelsedagspresent så det lekte vi mycket med :P

På söndagen hann vi med lite prat i sofforna,där vi sovit,frukost samt lite mer prat innan Johanna åkte hem vid elva. Det var egentligen meningen att hon skulle ha stannat längre,men det fanns inga biljetter på de andra tågen så hon var tvungen att åka då. Det var synd,men samtidigt var det nog skönt för henne att komma hem och träffa Remi och vovven en stund innan sovdags ;)

När gumsan,jag och mamma,som följt med och vinkat av Johanna,kom tillbaka hem till mamma åt gumsan en banan innan vi lade henne. Hon sov i 2 ½ timme - det är jobbigt att busa med moster ;P
Under tiden hon sov passade mamma och jag på att spela zatzy och kort. Sedan fixade mamma mat medan vi grät en skvätt :( Det är alltid lika jobbigt att säga "Hejdå" till Johanna fast jag vet att vi ses snart igen. Det är nog för att jag ser henne åka och vet att jag inte bara kan träffa henne när jag vill...

Efter att gumsan vaknat försökte vi få henne att äta lite,men det ville hon inte. Vi packade ihop alla grejor och gick ut och gungade en stund. Runt tre dök Katrins son upp så då åkte vi hem till Katrin för att hälsa på =) Herregud,vad fint hon bodde - hon får mer än gärna komma hem till oss och inreda ;P

Efter att ha hoppat in hemma hos mamma för att hämta lite kylvaror,som jag köpt dagen innan,samt säga "Hejdå" till lillebror åkte gumsan och jag hemåt. Kent hade precis kommit hem han med :D Han hade varit med Mats till Hagfors och jagat. De hade även varit hem till hans pappa och fått med födelsedagspresenter till gumsan från dem samt julklappar ifrån Kents farmor och farfar - även jag fick en! Det var en fin ljusstake i smide,som ska sitta på väggen :P Den var superfin så nu måste jag komma på vart vi kan sätta upp den ;) 

Efter lite kvällsmat och mys fick det bli sängen för gumsan och soffan för mig och Kent. Det tog inte särskilt lång tid innan vi somnade båda två ;) Jag skickade upp Kent till sängen och låg ett tag till i soffan innan jag gick ut för att hämta vovsingarna. Sedan gick jag upp och lade mig.

Gumsan vaknade strax innan fyra. Hon fick följa med in till mig. "Mysa mamma" sa hon - mitt hjärta nästan smälter när jag tänker på det <3 De närmaste timmarna fick jag klia henne på ryggen i sömnen. Varje gång jag slutade vaknade hon och ville att jag skulle fortsätta =D

Jag vaknade vid halv sju av Kents väckarklocka och låg halvvaken tills han gick iväg till jobbet vid sju. Då somnade jag om till åtta. Det kändes som jag sovit mycket längre,men det hade jag alltså inte gjort :) Strax efteråt vaknade även gumsan. 
Efter att ha ätit frukost fick hon titta på Pippi medan jag gjorde mig iordning,tog ut vovsingarna samt satte igång en maskin med tvätt. Nu är Pippi slut och gumsan vill leka i sitt tält så vi hörs senare :D 


 

Pippi på G =)

Hejsan :P

Efter att ha grejat lite ville gumsan sova. Då passade jag på att ta igen mig en stund samt fixa lunch.
När gumsan vaknade tog vi bilen bort till gården för att lämna mat till Kent. Jag orkade helt enkelt inte gå idag. Man får lov att vara lite lat ibland ;)

Nu ska gumsan få se Pippi på datorn medan jag tittar på teve en stund.

Jag känner mig inte alls i form idag :(

Avvakta

God morgon :D

Jag avslutade min torsdag med att kolla på "Sex and the city" filmen. Jag har aldrig sett serien (fy skäms!),men tyckte filmen verkade bra när jag såg reklamen.
Jag lyckades hålla mig vaken halva filmen ungefär. Efter det fick jag hämta gumsan,som var ledsen,så hon fick göra mig sällskap i soffan. När hon somnat tog det inte många minuter innan även jag gjorde det :)
Jag hoppas de visar filmen snart igen så jag får se resten!

Efter att ha legat och trängt med gumsan i min säng vaknade vi runt sju då Kent flög upp ur sängen eftersom Niklas ringde och han upptäckte att han försovit sig.

Vi började dagen med att ta tempen på gumsan. Eftersom hon fortfarande hade feber har jag ringt både 1177 och vårdcentralen. Sjukvårdsrådgivningen tyckte att jag skulle ringa för att få en tid på vårdcentralen,men de i sin tur tyckte att vi skulle avvakta lite till. De hade fått in många barn,som haft feber så hon trodde inte att det var någon fara. Det är något,som går nu tydligen.

Nu har gumsan fått frukost medan jag pratat med min kära systeryster. Får se om hon får tid att träffa oss något idag annars blir det i morgon.
Jag ska ta och äta frukost innan mitt blodsocker hamnar på noll ;)

Jaktfilm :/

God kväll :P

När Kent kom hem från jobbet tittade han och gumsan på Pippi medan jag tog mig några minuters sömn i soffan ;D Sedan gjorde jag dem sällskap. Han hade kopplat ihop datorn med teven och letat fram en film vi inte sett förut. Eller jag har säkert sett den när jag var yngre,men inte under de senaste åren i alla fall ;)

Mats har tittat förbi för att kolla på en ny jaktfilm. Medan de tittat på den har jag passat på att diska. Skönt att slippa det i morgon ;D
Gumsan har somnat hos pappa i soffan - sötnos <3 Jag ska strax ta och bära upp henne till sängen. Håller tummarna för att vi får en god nattsömn och att vi vaknar piggare i morgon. Den är en väldigt envis förkylning vi åkt på!

Natti natti :)


Presenterna :)

Hejsan :)

Gumsan somnade hos mig i soffan förut så nu är hon utvilad :D Ser fortfarande sliten ut,men verkar ändå lite piggare idag.
Vi har nyss ätit lunch och gumsan åt faktiskt mer än hon gjort på flera dagar =P
Nu sitter hon och tittar på Pippi.



Medan hon tittar vidare på det tänkte jag passa på att berätta lite om vad gumsan fick i födelsedagspresent :) Jag har inte tagit några bilder ännu - glömde totalt bort det så det finns inga alls från kalaset :(
Hon fick flera par skor/stövlar,klänningar,jackor,kläder,en fin service med tallrik (djup och vanlig) och mugg med en fé (Tinkerbell eller vad hon heter),ett pussel,två fina böcker och en traktor med skopa och släp - jättemycket fina saker :) Traktorn fick hon av oss och Monica. Än så länge står den kvar inne,men så fort vi blivit friska åker den ut ;D

Nu är Pippi strax slut så jag ska mysa lite med gumsan <3

Ha det gott så hörs vi =)

Ingen sömn..

God morgon :P

Usch,vilken natt vi har haft gumsan och jag :( Hon var inte direkt på sovhumör så det blev lite si sådär med sömnen. Trots det känner jag mig någorlunda pigg,men det lär inte bli många knop gjorda idag heller. Jag har diskat lite och ska fortsätta sen,men annars blir det nog inte mycket.

Gumsan har fortfarande feber :( Jag misstänker att det är tänder på G. Kanske är därför febern inte ger med sig?


<3<3<3

Närmar sig - sakta men säkert =)

Javisst somnade gumsan om ännu en gång. Även denna gången vaknade hon när jag fick flytta min arm. Efter att ha ätit lite banan samt varit med mig upp för att hänga tvätt (hon låg dock bara i min säng) samt sagt "Hej" till pappa,som kom hem från jobbet,somnade igen! Tillslut fick hon välling i sängen för att hon ska kunna sova ordentligt. Jag hoppas allt sovande idag har gjort susen så hon är piggare i morgon :P

Förresten så har jag ju glömt att berätta hur veckans vägning,som var igår,gick. En veckas sjukdom har inte bara fört med sig dåligheter - det har även försvunnit 1 ½ kg från mig =) Det känns toppen efter att ha gått upp såpass mycket förra veckan :D Hittills har jag lyckats gått ner 12 kg - nu är det "bara" 8 kvar ;) Det var längesen jag vägde såhär lite,men konstigt nog ser jag ingen större skillnad från förut. Jo när jag har kläder ser jag på dem,men inte annars. Men med tanke på att det försvunnit ganska mycket,faktiskt mer än hälften,så måste det ju synas på mig. Det är konstigt att jag inte kan se det :(
Jag är i alla fall glad över veckans resultat och känner mig taggad att komma igång med träningen igen,men eftersom hostan fortfarande spökar gör jag nog bäst i att låta bli ett tag till.

En liten tröttis...

Hejsan =)

Efter att gumsan sovit klart mös vi i soffan en stund. Sedan tog vi en sväng till gården för att lämna mat till Kent. Det fick bli rester från igår kväll dvs pizza :D

När vi kom hem igen gav vi vovsingarna mat innan vi gick in och åt. Gumsan åt inte supermycket,men ändå mer än vad hon har gjort på flera dagar så jag är nöjd ändå. Till efterrätt åt vi glass :P
Sedan fick gumsan kolla på Pippi medan jag grejade med tvätt.

Sedan dess har vi myst i sofann igen. Gumsan somnade vid 13.45 och vaknade nyss då jag var tvungen att flytta min arm,som hon sov på,eftersom jag fick kramp. Hon är dock fortfarande trött så vi kanske får lägga oss en stund till. Febern har verkligen tagit ut sin rätt på henne :(

Sovmorgon =)

God morgon :D

Idag gav gumsan mig sovmorgon till nio =) Själv sover hon fortfarande :P

Hon vaknade runt tre i natt. Då fick hon komma in till mig och somnade om direkt. Sedan sov vi till halv åtta. Då sa hon " Inte sova mej". Hon fick komma över till mig och gosa - gissa vilka,som somnade om ;) Jag vaknade första gången vid halv nio. Sedan låg jag och snosade fram till nio. Då vaknade gumsan med. Hon var fortfarande trött och ville INTE följa med ner för att äta frukost. Jag ger och fixade välling,som hon fick i sin säng. Medan hon sovit vidare har jag tagit ut vovsingarna samt ätit frukost :D

Jag tänkte slöa en stund till tills gumsan vaknar sedan får vi se vad vi hittar på =)

Jag ska börja med att ta tempen på henne för att se om hon fortfarande har feber,vilket jag tyvärr misstänker. Den är envis den här febern!
Kent är förövrigt frisk och kry och tillbaka på jobbet idag :P Själv tyckte jag väl att han egentligen skulle behövt vara hemma en dag extra,men han blir så rastlös - ni vet karlar ;)

På bättringsvägen :)

God morgon :)

Nu börjar det äntligen vända och gå åt rätt håll. Kent har knappt någon feber längre. Vi ska strax ta tempen på gumsan för att se vad den visar. Hon verkar dock mycket piggare idag :D
Jag själv hostar och snorar fortfarande,men annars mår jag fint. Känner mig seg bara. Får försöka komma igång med allt snart innan vi slöar till oss totalt ;)


Rastlös...

God kväll :D



Mina älsklingar är uppe och badar så jag passar på att vila öronen en stund ;) Gumsan börjar tröttna på att vara sjuk samt att mamma och pappa är sjuka. Hon tjatar och tjatar om allt möjligt =P

Jag måste komma ihåg och ringa dagis för att tala om att gumsan inte kommer något denna veckan. Dels måste hon ju vara feberfri i 48 timmar och hon har haft feber idag så hon får egentligen gå på torsdag i fall hon inte har någon feber i morgon,men hon får vara hemma då med för säkerhetsskull :)

Sjukstuga o Tvättberg!

God morgon :)

Vi fortsätter med sjukstugan här hemma. Gumsan har fortfarande feber och Kent är hemma ifrån jobbet. Efter att ha legat sjuk har tvätten inte direkt varit prio ett,vilket syns rätt väl nu. Idag ska jag ta tag i den - får tvätta mig in i tvättrummet ;D
Jag har redan startat dagens första maskin. Egentligen vore det ju perfekt att hänga tvätten ute då det är över tjugo grader - får se hur jag gör.

Typiskt att vi ska vara sjuka när det är så himla fint vårväder! Vi får hoppas det håller i sig så vi får njuta lite när vi piggnat till =)

Lite piggare :)

God morgon :D

Gumsan och jag har sovit ganska bra i natt trots allt. Jag var lite orolig för henne ett tag,men efter att ha tagit tempen igen och sett att den gått ner kunde jag slappna och sova. Vi har legat vakna små stunder,men annars har vi sovit riktigt gott faktiskt =)
Pappan i familjen däremot har,för andra natten i rad,bara sovit någon enstaka timme. Han är riktigt förkyld stackaren. Eller som han själv sa nyss (snott från reklamen):
- Ni tjejer snackar om att födda barn,då har ni aldrig varit med när en man är riktigt förkyld.


Efter att ha legat och myst med pappa i soffan en stund ville gumsan sova så hon fick välling i sängen och somnade,som en stock. Eftersom gumsan inte vill ta medicinen,som är flytande,blandade vi den i vällingen. Det funkade ju igår kväll så vi kör på det ;) Kent lyckades få i henne en sked med yoghurt och medicin innan jag lade henne,men sedan fick det räcka!

Idag blir det en lugn söndag för den här familjen. Det blev tacos över från kalaset igår så vi behöver inte tänka på massa mat och det känns skönt en dag,som denna ;D

Ha det gött ;P

Kalas ändå :)

Hejsan :D

Efter att ha sovit ett par timmar efter lunch igår kände jag mig genast mycket piggare. Därför bestämde vi oss för att ha kalaset trots allt. Vi har alltså haft en hel del att göra idag. Eftersom jag legat sjuk ett bra tag behövdes det städas och diskas. Dessutom skulle det fixas tacos och tårta. Monica hjälpte mig att göra tårtbottnar så de levererade hon till oss i förmiddags =)
Det ligger mer jobb bakom ett kalas än vad man kan tro. Min kära mamma,Monica och Ulrika var snälla nog och hjälpte mig både med disken och att få grädden på tårtan - jag lyckats helt enkelt inte bra med det ;)

När de flesta av gästerna åkt hem kom gumsan och ville gosa. Hon var jättevarm och trött så jag tog tempen på henne. Den låg på 40,1 så det fick bli alvedon och sängen fort som attan! Jag tror inte att tempen var riktigt så hög egentligen utan hon hade nog blivit varm efter allt lekande och så,men feber har hon definitivt. Typiskt! Lilla stackaren :( Jag som började tro att hon skulle klara sig den här gången... 
Hon vaknade nyss igen så nu ligger hon bredvid mig i sängen. Det känns bättre för min del att ha henne nära mig när jag vet att hon inte är särskilt pigg. Då kan jag hålla koll på henne samtidigt som jag lättare slappnar av och kan sova själv.

Hennes kära pappa somnade på soffan så fort det sista gänget av gäster försvann ut genom dörren ;) Han,som fått ta hand om mig ett tag,börjar också bli sjuk.
Förhoppningsvis vänder det helt för oss allihopa så vi vaknar pigga och alerta i morgon ;)

Hoppas ni haft en trevlig lördag =D
Natti natti :P

Sjuk :(

Jag tittar bara in lite snabbt för att förklara min frånvaro - jag mår sååå dåligt att jag inte orkar göra någonting. Känner mig helt lelös. Det vore skönt att gräva ner mig några dagar och vakna pigg igen.
Tack vet jag "Pippi Långstrump" ;) Hon håller gumsan lugn så jag får vila.

Det värsta är att gumsans födelsedagskalas,som egentligen skulle vara i morgon,nog kommer att bli inställd. Förhoppningsvis kan vi fira nästan helg istället - vore så himla tråkigt att inte få fira henne ordentligt :(

Dessutom skulle jag ju till Malin på mammakväll idag,men det går inte heller :/

USCH,FY OCH BLÄ!!!!!

Vi hörs igen när jag blivit piggare.

Första 2 årspresenten :P

Hejsan =)

Gumsan var glad åt att se mamma idag :D Hon hade fått en bok utav fröknarna och barnen på dagis - tack säger vi :P Det märktes att hon gillade den för hon bläddrade i den hela vägen hem ;)

När vi kom hem fick vovsingarna mat och vatten. Efter det hämtade vi posten. Idag låg det ett ensamt litet brev i lådan - ett födelsedagskort från gammelmormor Eva och gammelmorfar Roland :D
Eftersom det blåste fick vi äta mellanmål inne. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle ha suttit ute,men det blåste så så vi skippade det. Får göra det någon annan dag.

Efter frukten fick gumsan några godisbitar. Vi har också tittat på teve en stund.

Min kära systeryster har ringt två gånger idag. Första gången var gumsan kvar på dagis så hon ringde upp igen när vi kommit hem :P Hon kommer till mamma nästa torsdag - det ska bli sååå kul att träffa henne =)

Nu grejar gumsan och jag lite på hennes rum. Vi väntar på att pappa ska komma hem från jobbet så vi kan ha lite födelsedagsmys :D

Fuskar ;)

God morgon,god morgon :P

Gumsan och jag började hennes stora dag med "Ja må hon leva" och lite bus =) Sedan fick hon två godisbitar (före frukost),som hon mumsade i sig framför "Pippi Långstrump" medan jag tog ut vovsingarna en sväng samt fixade frukost. Eftersom gumsan fyller år fuskade vi genom att äta frukost i soffan - det gillade hon :D

Efter att myst framför teven en stund gjorde vi oss iordning och åkte iväg till dagis. Efter att ha fått en stor kram och puss samt vinkat "Hejdå" till gumsan åkte jag hemåt igen. Det första jag gjorde var att slänga i mig lite hostmedicin eftersom min envisa hosta kommit tillbaka! Jag blir sååå trött på att den aldrig vill ge med sig!
Jag ska strax slänga mig i soffan där jag kommer att spendera de närmaste timmarna med att tycka synd om mig själv ;) Som tur är blev det kasslerröra kvar igår så jag behöver bara koka pasta till det - skönt att slippa greja med mat när jag mår så dåligt :( Jag hoppas att jag blir piggare efter lite vila så jag orkar busa massor med gumsan när hon kommer hem =D

Hipp hipp hurra =)

Grattis lilla älsklingen på 2 årsdagen =) 

Mamma och pappa älskar dig supermycket <3



Alldeles nyfödd <3



Ett år gammal <3



Nästan två år gammal <3

Mat på G :D

God kväll,god kväll :P

Efter att varit in i affären och köpt glass åkte jag till dagis för att leverera den och hämta gumsan förstås ;) Hon låg kvar i vagnen,men hade vaknat,som tur var. Det är aldrig kul att behöva väcka henne :/ Hon var fortfarande trött så jag fick bära henne till bilen.
När vi kom hem gav vi vovsingarna lite kasslerrester (fett och sånt) - det tyckte de om. Sedan hämtade vi posten. Påvägen tillbaka blev gumsan syr och satte sig på marken,som var blöt. Istället för att vara kvar ute och leka fick vi alltså gå in och ta av byxorna. Vi åt även lite mellanmål. Sedan dess har gumsan hållt igång ordentligt så hon sover nog gott i natt =)



Jag har precis ställt in varma mackor i ugnen - hoppas de är klara snart för jag är vrålhungrig!

Glass i stora lass ;)

Hejsan,hejsan =)

Efter att ha slöat en stund var det dags att laga mat. Eftersom det bara är jag hemma idag fick det bli något enkelt (när jag tänker efter blir det väl det jämt ;D) - kassler,sås,pasta och grönsaker :) Ja,som sagt det är inte bara när jag är ensam det blir något lättlagat. Jag är inte direkt överförtjust i att stå och slava vid spisen ;) Det svåraste är att komma på vad jag ska laga. Jag är ingen superkock direkt så jag gör det gärna så enkelt,som möjligt - tyvärr! Jag skulle gärna vara duktigare och kunna bjuda hem folk på en god middag,men som det känns just nu gör jag bäst i att låta bli ;P

På tal om middag så ska jag iväg på mammakväll i Molkom på fredag =) Det var längesen jag träffade allihopa,förutom Katrin,så det ska bli kul :D

Nu ska jag snart sticka iväg för att hämta gumsan. Innan vi åker hemåt ska vi hoppa in på affären för att köpa glass tills i morgon. Jag pratade med en av fröknarna förut och vi fick mer än gärna bjuda på det i morgon,då gumsan fyller 2 =P
När jag tänker efter är det ju mycket smidigare att handla innan jag hämtar gumsan så jag ska ta och sticka iväg på en gång :)

Uppdateing :D

God morgon,god morgon :P

Gumsan är på dagis och tvätten är hängd - nu tänkte jag passa på att uppdatera er lite i mitt otroligt intressanta liv ;D

I söndags var ju mamma,som sovit över,här. Vi började dagen med årets första cykeltur för gumsan - hon tyckte det var superkul :) När vi kom tillbaka hem efter cykelturen lekte vi med hink och spade en stund. Sedan bestämde vi oss för att ta en tur ner till mormor och morfar. Jag ringde till dem för att höra om de skulle vara hemma sedan packade jag mina och gumsans saker. Efter att ha sgat "Hejdå" till Kent drog vi oss mot Nybble. Där bjöds det först på mat innan mormor fixade semlor,som vi mumsade i oss vid trefikat. Jag,mormor och mamma spelade flera partier med maxiyatzy medan morfar kollade på skidskytte och gumsan sprang omkring och busade. Mormor plockade fram en påse med bilar,som gumsan vräkte i sig nästan helt själv ;P Jag och mamma åt Never stop. Jag har alltid fått för mig att de inte är goda,men det var de så de slank ner lätt som en plätt ;D Jag fick faktist med en påse till gumsans födelsedagstårta :P

Efter en trevlig dag med mormor och morfar,som busat massor med gumsan,åkte vi hem till mamma. Där väntade det smörgås med stekt ägg. Gumsan ville inte ha något först,men när mamma sa att det fanns korv blev hon jätteglad och mumsade i sig flera skivor samt lite av en smörgås. Sedan blev det söndagsmys i soffan.

Igår fick vi bege oss till bilprovningen för att ombesikta bilen - det gick bra. Sedan åkte vi tillbaka till mamma för att lämna bilen. Efter det tog vi en promenad ner till stan. Där gick vi omkring och kikade lite överallt. Tillslut gick vi in i en second hand affär med barnartiklar. Där hittade jag tre vårjackor till gumsan för 185 kronor - perfekt ;P Jag bryr mig inte om att det är begagnat bara det är fräscht!

När vi kom tillbaka till mamma var gumsan så himla trött så jag lade henne i mammas säng för att sova. Efter att ha hört henne prata en stund gick jag in för att hämta henne. Då hade hon somnat ståendes mot sängen - gullunge <3

Efter att ha ätit mat,slöat i soffan (jag somnade t o m en stund) och fikat åkte gumsan och jag hemåt. Vi stannade till för att tanka och hämta Kent innan vi åkte hem en sväng så Kent fick fixa till sig lite. Efter det hämtade vi Maja och Monica och stack iväg till Karlstad för att köpa födelsedagspresent till gumsan :) Det blev en lite dyrare present från oss allihopa :D Det ska bli såååå kul att se henne öppna den i morgon :P Vi har bestämt att hon får vänta tills Kent kommer hem från jobbet. Dels för att det kan vara roligt för honom att få vara med och dessutom så han kan montera ihop den åt henne :) Jag tror hon skulle bli minst sagt sur om hon fick öppna den,men inte kunna använda den innan Kent kommer ;D

Vi avslutade shoppingturen med ett besök på max för att fylla på energiförråden :P Sedan skjutsade vi hem Maja och Monica igen innan vi åkte hem. Det fick bli sängen för gumsan och lite kvällsmys med bl a "Familjen Annorlunda" och godis. Usch,jag är såååå trött på godis! Det har blivit alldeles för mycket av den varan de senaste dagarna,vilket visat sig även på vågen :( Jag har gått upp 0,8 kg sedan förra veckan - inte särskilt kul,men jag vet att det är mitt eget fel eftersom jag slarvat så. Dessutom har jag inte klarat av att träna något eftersom jag mår dåligt. Fy skäms på mig - nu tar jag nya tag ;)

I morse vaknade gumsan strax innan halv åtta. Jag hade varit vaken en stund då. Efter lite bus och veckovägning samt mätning fick det bli frukost. Sedan gjorde vi oss iordning och stack iväg till dagis. När jag kom hem grejade jag med lite tvätt. Hängde bl a upp en maskin,som jag satt igång innan vi åkte till dagis.
Nu ska jag bara slöa en stund innan det är dags att fixa lite lunch. Efter det är det snart dags att hämta gumsan igen.

Hej hej :) gumsan,jag och mamma har varit ...

Hej hej :) gumsan,jag och mamma har varit hos mormor och morfar hela dagen :-) vi ''tanter'' har spelat massa yatzy. Dessutom har vi hunnit med både lunch och fika med hemmagjorda semlor :) nu har vi åkt därifrån och är påväg hem till mamma där vi ska sova i natt. I morgon tänkte vi ta en sväng ner till stan för att se om vi hittar någon bra present till gumsan. Ha det gott så hörs vi :-)

Våran lördag :)

God morgon :)

Runt tre tiden igår stack jag iväg för att hämta mamma,som ville komma och umgås lite. Gumsan ville följa med så det fick hon.
Efter att ha hämtat upp mamma hoppade vi in på maxi för att köpa godis innan vi åkte vidare hemåt.

Vi började med kaffe och bulle innan mamma fixade kvällsmat :D
Efter att ha ätit åkte vi hem till Monica för att spela kort. Vi hade en trevlig kväll där innan vi åkte hemåt runt tolv. Gumsan höll sig vaken hela tiden - utan gnäll dessutom,hon var på bra humör hela tiden =P När vi åkte hemåt somnade hon gott i bilen och vaknade knappt när mamma lade henne hemma.
Det blev sängen för oss vuxna också.

Idag vaknade gumsan halv åtta. När jag kom in till henne var mamma redan där. Medan mamma och gumsan gick ner och mös i soffan smög jag ut med vovsingarna. Sedan gjorde jag dem sällskap.
Nu ska vi strax fixa frukost :D

Ha en supermysig söndag :P

Ingen lyx här inte ;)

Hejsan,hejsan :P

Efter att ha ätit frukost fick gumsan titta färdigt på "Pippi" medan jag tog ut vovsingarna innan jag spelade lite spel på datorn. När filmen var slut smög vi upp för att borsta tänderna och göra oss iordning. Gumsan skulle bara busa så det tog en stund,men vi hade roligt under tiden ;D

Påklädda och klara lekte vi för fullt inne på gumsans rum. Hon har redan alldeles för mycket grejor. Folk tar hit en massa saker,som hon inte kommer kunna använda på flera år - det känns minst sagt onödigt att ha dem liggandes i en låda. Jag måste ta mig i kragen någon dag och sortera bort en del,som får åka ut i förrådet så länge. De stora grejorna,t ex bilen,dockvagnen och spisen,använder hon flitigt så de får vara kvar,men de flesta mindre sakerna åker nog ut tills hon blir större.

När vi tröttat ut oss gick vi ner och stekte lite korv. Till det serverades det korvbröd - världens gourmetlunch ;P Sedan fick det bli sängen för både mig och gumsan. Hon låg och grejade en stund,men nu är det tyst så hon snosar nog sött :D Som ni märker är jag fortfarande vaken,men jag hoppas få några minuter sömn jag med. Det blev en tidig morgon så jag skulle nog behöva det för att komma igång :)

Lördagsmorgon

God morgon,god morgon =)

Här är uppe innan tuppen idag ;D Gumsan verkade ha varit vaken ett bra tag när vi märkte att hon inte sov ;P Hon var superpigg - det var inte hennes mamma i alla fall ;D
När Kent hämtade henne talade han om att jag var hemma och hon blev jätteglad! Ropade "Mamma!" "Mamma!" och sprang in till mig för att ge mig en stor,lång kram <3 Dagen kunde inte ha börjat bättre ;)



Såhär fin var gumsan,som somnat med kläderna på,när hon vaknade i morse =) Hon fick börja denna lördag med en klubba. Jag brukar inte vilja ge henne det annars,men hon hittade turkisk peppar och det får hon absolut INTE äta för sin elaka mamma ;P Kent hade en klubba i fickan,som hon fick istället eftersom vi inte trodde att hon skulle tycka om den,men oj så fel vi hade ;) Hon har suttit,som ett ljus och ätit den. Nu är den slut och hon har fått lite ny energi ;D



Kent stack iväg för att jaga så nu sitter gumsan och jag själva i soffan och myser. Vad tror ni gumsan tittar på? Jo,precis - "Pippi" förstås ;P Det är något fel på våran vhs/dvd - det går inte att få ut de vanliga vhsfilmerna. Det står bara att det inte finns någon film,men det går att titta på den. Konstigt ??? Detta betyder att gumsan får titta på samma film om och om igen - tur att hon inte bryr sig ;) För hennes mamma däremot blir det rätt träligt efter ett tag =D 

 

Usch,jag varken känner mig eller ser särkilt pigg ut idag,men det bjuder jag på ;P
Igår kändes det,som att jag var på bättringsvägen,men icke! Jag får nog försöka hålla mig hemma några dagar och kurera mig. Eller i alla fall hålla mig lugn i fall vi åker någonstans ;)
Det är konstigt hur det kan vända - förut kunde jag ligga hemma hela dagarna utan att bry mig,men nu blir jag riktigt rastlös om jag inte har något att göra hela tiden. Jag får nästan dåligt samvete om jag ligger på soffan och vilar ett tag. Det är inte så bra när jag mår dåligt och skulle behöva vilan. Jag får helt enkelt bestämma mig för att ta en vilodag varesig jag vill eller inte!

Hoppas ni får en riktigt mysig lördag =D


Lite tjatter ;)

God morgon,god middag,god kväll :P

Gumsan vaknade första gången redan tjugo över fem i morse. Efter att ha hjälpt henne på med pyjamasen fick hon en flaska med "välling" i sängen och somnade om. Vi vaknade igen strax innan halv åtta - skönt med lite sovmorgon =)
Vällingen gör jag nummera med 250 ml vatten och bara en matsked pulver så det blir annat än bara vatten.

Hittills har vi hunnit med att sätta igång en maskin med tvätt,äta frukost och ta ut vovsingarna till hundgården. Nu tittar gumsan på "Pippi". Jag ska kolla om tvättmaskinen är klar.

Jag ska ju jobba idag så det blir lite mys med gumsan innan det är dags att sticka iväg till dagis. Eftersom Monica ska hämta henne får jag åka och byta bil innan jag åker vidare till jobbet.

Hoppas ni får en mysig fredag :D

Duktig tjej :P

God kväll :)

Gumsan,jag och sambon tog en sväng med fyrhjulingen förut - gumsan älskar det :D Hon har tjatat i flera dagar om att åka så idag gjorde vi det. Jag hoppas på fint väder i helgen så vi kanske kan göra en utflykt :P

Förutom det har vi inte gjort särskilt mycket. Vi har haft en myskväll =)



Våran lilla skrutta har inte velat göra något på "letten" på ett tag nu,men ikväll har hon gjort nummer två inte mindre än två gånger. Det är en duktig tjej vi har :D

Första mars..

God dagens :P

Gumsan somnade runt halv två och sov fram till tre. Jag passade på att titta lite på teve och sova någon minut jag med =D
Vi har precis ätit frukt så nu är vitaminförråden påfyllda.  
Vi väntar på att Kent ska komma hem från jobbet så vi kan ha lite familjemys :)



Jag har blivit bokad på jobb mellan 12-21 i morgon - toppen :D Jag tar alla pass jag kan få :P Gumsan ska vara på dagis under tiden och Monica hämtar henne efter jobbet så det är också löst. Jag är sååå glad för att vi har många,som mer än gärna hjälper oss när de kan =)

Fått lite gjort :D

Hejsan :D

Efter en seg start på dagen har gumsan och jag hunnit greja lite. Vi har vikt och lagt in tvätt,dammsugit och plockat rätt lite på övervåningen samt fixat lunch. Det sistnämda bestod av potatis och fiskbullar - gumsan ÄLSKAR det =P Lättlagat och populärt - kan det bli bättre? ;D

Nu ska vi slöa i soffan ett tag. Min förhoppning är att gumsan ska bli trött ;) Hon behöver sova om hon inte ska bli trött tidigt ikväll. Dessutom erkänner jag att det skulle kännas riktigt skönt för mig att sträcka ut mig i soffan och kanske få någon minut sömn jag med =P Min envisa förkylning vill absolut inte ge mig sig istället blir den värre och värre.


 
Våran lilla ballerian mår i alla fall bra,som tur är :D Så länge hon mår bra kan jag stå ut med att jag inte är på topp. Det är ALDRIG roligt när hon är sjuk oavsett vad det är...

Rörande =)

God morgon :P

Vi har haft några fullspäckade dagar här hemma därför har jag varken hunnit eller ärligt talat orkat blogga,men nu är jag tillbaka ;D

I tisdags när Kent slutade jobbet gick vi över och städade lite i det andra huset. Gumsan fick ha oöma kläder - visst är hon söt? Ser ut,som en liten go tomte ;)









Igår gjorde jag sista dagen på vikariatet :( Det känns inget roligt. Mina underbara arbetskamrater hade köpt blommor till mig =D Jag,som kan vara riktigt känslig,grät en skvätt när jag fick dem - var nog mest chockad för jag hade inte räknat med det. Jag blev jätteglad och blommorna står i våran enda vas på köksbordet :)



När gumsan och jag kom hem var Kent redan där. Vi insåg direkt att alla var hungriga,men att ingen orkade laga mat så vi bestämde oss för att äta pizza. Eftersom det är trevligt med sällskap slog jag en pling till Katrin för att höra om de ville ha besök. Det ville de så vi tog en dusch och Kent klippte sig (med lite assistans från mig) innan vi for iväg. Det var kul att träffa det lilla gänget igen :P Gumsan och Sigrid leker väldigt bra tillsammans =)
När vi åkte hemåt började jag må väldigt dåligt. Det har hållit i sig hela natten fast jag mår lite bättre nu. Jag ska börja med järntabletter idag för att se om det hjälper mot huvudvärken samt tröttheten. Jag är trött i princip hela tiden och har haft ont i huvudet från och till under flera månader. Förhoppningsvis är det bara järnbrist...

Nu ska jag och skruttan ta och äta frukost :D

RSS 2.0