Sista fredagen för i år :)

God morgon :D

Idag sov jag till åtta och gumsan vaknade strax innan halv nio. Det var skönt med lite sovmorgon,men jag kom i säng rätt sent igår så jag är inte mer utvilad än jag brukar vara :)

Efter att ha slängt på mig lite kläder tog jag ut Stei och Bessy en sväng medan gumsan stod i fönstret och tittade på oss :P Qvittra är med Kent ute i skogen och jagar så Stei saknar henne - står och ylar! Jag är glad för att vi ska åka sen så jag slipper höra honom ;D

När vi kom in var det frukostdags. Gumsan är inne i en period då hon knappt äter så hon tog inte många skedar av yoghurten och flingorna. Hon vet att det finns mycket mer spännande saker än att äta ;P Det är rätt frustrerande när hon inte äter,men jag får bita ihop - det går över snart. Hon har varit så förut så jag är inte särskilt orolig den här gången. Jag vet att hon klarar sig ändå =D




Nu håller gumsan på och grejar inne på sitt rum. Hon har lagat mat och håller på att lägga dockan,som hon tycker behöver sova ett tag ;)
Jag har packat en väska till gumsan eftersom det är farmor,som hämtar henne på dagis idag.

Jag ska ta och busa lite med gumsan innan det är dags att sticka iväg.

Hoppas ni får en supermysig fredag =)

Födelsedagsfirande :P

God kväll :)

Idag har vi haft besök utav mamma och hennes kille Patrik :D De köpte med pizza,som vi mumsade i oss medan vi väntade på att Kent skulle komma hem från jobbet. När han gjorde det blev det fika innan våra gäster drog sig hemåt. Då fixade vi till oss och stack över till grannarna för att fira Ulrika,som fyller år idag - GRATTIS =P Både Ulrikas och Niklas föräldrar var också där.
Där bjöds det först på våfflor och sedan fika. Jag hade bara tänkt äta en våffla,men Niklas gav mig fler innan jag hann säga till så jag fick glatt trycka i mig tre stycken! Gissa om jag är mätt nu ;)

Medan vi vuxna satt och vräkte i oss massa gott sprang barnen omkring och busade. De jagade varandra,kröp under bordet och grejade. Jag tror att de kommer sova riktigt gott i natt - jag med för den delen ;P

I morgon börjar jag jobba klockan tolv så vi får lite sovmorgon gumsan och jag =)

Jag tänkte visa lite bilder ifrån julen och de senaste dagarna,men jag hittar inte sladden till kameran så det får vänta tills jag lyckats hitta den ;D



Mitt lilla blåbär och jag ;)

Sov gott ;D

Lite shopping :P

Hejsan =)

Igår tog jag,gumsan,systeryster och Remi en promenad ner till stan för att kolla om det fanns något fint att köpa på mellandagsrean. Det var dock inte särskilt mycket rea - väldigt dåligt tycker jag!
Vi avslutade stadsturen med att Remi åt frukost. Gumsan fick en dubbelsmörgås trots att hon redan ätit. Hon åt upp allt så hon var nog hungrig ändå ;D

När vi kom hem till mamma igen fick gumsan lägga sig för att sova medan jag,Johanna och Remi spelade kort och mamma lagade mat. Efter ett tag kom mammas nya kille på besök. Det var trevligt att träffa honom :P Han hade köpt ett par stövlar till gumsan och en varsin paradisask till mig/Kent och Johanna/Remi =)

Runt halv fyra packade vi ihop alla grejor och tackade för oss innan vi åkte till Bergvik. Johanna och Remi skulle ändå dit så gumsan och jag hoppade på ;D Det var ganska dåligt med rea även där,men gumsan fick ett par strumpbyxor och innetofflor med Hello Kitty (naturligtvis!) utav Johanna och Remi - tack tack =)
Jag kunde inte bestämma mig så jag köpte ingenting då.

Efter att ha gått en sväng inne på Coop gick vi till McDonalds och väntade på Kent :P När han kom åt vi lite mat. Sedan följde vi med Johanna och Remi till bilen för att ta våra grejor samt säga "Hejdå".
När vi lagt grejorna i våran bil tog vi en sväng inne på H&M. Den här gången kom vi ut med en fin klänning med Hello Kitty och två pack med strumpbyxor.

Nu var det dags att handla lite mat,blöjor och välling. Vi hann knappt komma in på Maxi innan det var dags att byta på gumsan så Kent tog med henne ut till bilen. Under tiden valde jag bland alla blöjor och vällingar - finns hur mycket som helst!
Vi köpte även lego till gumsan så nu har hon fått sina julklappar :D Hon fick "bara" en på julafton eftersom vi inte visste vad vi skulle köpa.

När vi kom hem fick gumsan vara vaken en stund trots att klockan var över nio. Hon och jag är lediga idag så jag tyckte att hon kunde få vara uppe lite längre.
När vi lagt gumsan mös vi i soffan en stund innan jag smög upp till sängen.

Idag vaknade vi runt sju. Sedan dess har vi hunnit med att plocka iordning lite,äta frukost,tvätta (håller fortfarande på) samt diska. Vi fick med en stor matlåda ifrån mamma igår,som egentligen var till Kent,men han hade redan en, så vi ska snart värma lite mat innan gumsan ska sova.

Ha det bäst =)

Julen plus ett ;)

God morgon på er :D

Det var ett tag sen så det finns en del att berätta om. Vi börjar med julen =)

Våran julafton började med en mysig familjefrukost :P Sedan höll vi på och grejade hela morgonen och förmiddagen inför julfirandet.
Mormor,morfar och mamma kom runt tolv. Då fixade vi iordning det sista med maten innan vi åt.
Efter lunchen väntade vi på tomten (dvs Mats). Han kom innanför dörren med några julklappar och gumsan var lite skeptisk. När hon fått klapparna sa hon "Hejdå Tomten" och vinkade ;D När hon insåg att han skulle stanna för att dela ut klapparna,som låg under granen blev hon inte särskilt glad ;) De första 2-3 klapparna gick det bra,men sedan blev hon bara rädd så tomten fick gå vidare.
Gumsan fick leka med sina nya saker ett tag innan det var dags för fika i form av ris a`la Malta,julgodis,kakor och lussebullar.

Efter fikat åkte våra gäster hem. Det var egentligen meningen att mamma skulle stanna kvar,men hon mådde lite dåligt så hon åkte hem ändå.

Nu var det dags för oss att åka hem till Monica. Där var det fullt hus - Kents mormor och morfar samt morbror och kusin var där.
Det blev lite mer julklappsöppning innan vi återigen åt mat. Sedan spelade vi lite kort och hade det mysigt :D

Även juldagen började med en familjefrukost.
Efter att ha gjort oss iordning åkte vi till Karlstad för att kolla på en dator till Maja och en telefon till Kent. Maja köpte en dator på Elgiganten och Kent hittade en telefon på Siba.
När vi var klara med de köpen åkte Maja,Monica och Axel hem medan jag och lilla familjen åkte till Burger King för att äta lunch :P Sedan åkte vi hemåt.

När vi varit hemma en stund var det dags att åka till Molkom för att umgås med Lars,Kicki,Edvin,Kents pappa Mikael och Mirja =)

När vi kom hem blev det sängen för gumsan och soffmys för oss vuxna.

På annandagen gick vi upp tidigt allihopa för att göra oss iordning innan det var dags att åka till Kristinehamn. Efter att ha skjutsat mig till jobbet åkte Kent hem till mamma för att lämna gumsan.

När jag slutade jobbet kl.16 tog jag en promenad hem till mamma. Där väntade förutom mamma och gumsan även min kära systeryster,Remi och hunden :D
Vi åt lite julmatsrester,som vi tagit med hemifrån. Sedan gick vi till lekparken så vi fick leka av oss allihopa =)
Kvällen spenderades massa prat ;P

På tisdagen jobbade jag delad tur så gumsan fick vara med "Moste","Memil","Hunden" och "Momoj". När jag hade rast passade vi på att umgås allihopa :D
På kvällen spelade vi kort och hade det trevligt.

Gårdagen var ganska händelserik så den berättar jag om i ett eget inlägg senare ;)

Jag hoppas ni har haft en supertrevlig jul =D

Alldeles för trött....

Hejsan =)

Hoppas ni haft en trevlig julhelg :D

Just nu är jag alldeles för trött för att skriva så vi hörs igen på onsdag.
Jag ska nämligen vara i Kristinehamn några dagar för att jobba och sedan umgås med min systeryster,som kommer hem trots allt :P



Ha det bäst så hörs vi om några dagar :D

Dopparedan =)

GOD JUL ALLIHOPA =)
Hoppas ni får en underbar dag med massor av god mat och kanske några julkappar ;D



Vi ska spendera den första delen av dagen hemma. Mormor,morfar och mamma kommer hit för att äta jullunch,öppna paket och ha det julmysigt :) Vem vet,det kanske t o m dyker upp en tomte?

När mormor och morfar åkt hem får vi vila en stund innan det är dags för oss att åka hem till Monica :P Mamma,som ska sova över hos oss,får naturligtvis följa med dit :D

Eftersom det är jul har jag bestämt mig för att det nog inte blir någon bloggning i helgen. Om jag har en stund över så kanske jag slänger in ett litet inlägg,men det kommer säkert inte hinnas med så jag hoppas ni får en sypertrevlig julhelg =)

Dan före dopparedan =)

God morgon =)

Idag är det julafton och det finns inte en enda snöfläck! Det har snöat i flera dagar den här veckan,men igår regnade allting bort :( Jag gillar inte att fira jul utan snö för det blir inte alls samma stämning,men vi får göra det bästa av situationen :) Vi har i alla fall en julgran,som ger rätt mycket julstämning :P


Igår jobbade jag till kl.16. Under rasten stack jag iväg till stan för att köpa presentkort till Ulrika plus en present till Maja.
Efter att ha hämtat gumsan på dagis åkte vi hemåt. Min kära sambo,som fick sluta tidigt,hade städat och gjort det fint hemma - det var sååå skönt att komma hem och se det :D
Vi gjorde oss iordning sedan åkte vi över till grannarna för att fira jul. Det har blivit en tradition att fira med dem dagen innan julafton - mysigt =)
Vi började med att äta lite god julmat. Sedan var det dags att öppna årets första julklappar. Gumsan fick ett set med leklera och en bok. Jag och älsklingen fick biljetter till en föreställning på Karlstad CCC i mars. Vi brukar få något sånt och jag tycker det är jättekul för då vet vi att vi åtminstonde kommer iväg på en kul grej under det året ;D Nästa år blir det dock två eftersom vi ska iväg på en kryssning till Finland i januari :)

Första gången vi fick biljetter var för två år sedan och den föreställningen var i slutet av februari. Vi var dock lite nervösa innan för det var bara några dagar innan den beräknade förlossningen. Eftersom jag gick över fem dagar så kunde vi gå och hade jättekul :D
Martin och Katrin (även hon höggravid) var också där - de satt några rader bakom oss.

När vi kom hem efter julfirandet igår åkte Kent iväg för att hämta en gran medan jag lade gumsan och plockade fram julgranspyntet. Det är första gången sedan vi flyttade ihop,som vi har en gran så det var riktigt mysigt att klä den tillsammans =)

Resten av kvällen bestod av lottskrapning samt lite mys.

Pepparkakor :D

God kväll :D

De senaste två dagarna har gått fort.
Igår jobbade jag först till klockan tio. Sedan hade jag rast till klockan fyra,men mellan 13.30-15.30 var det dags för del nummer 2 av kursen "Kyrkan i vården".
När jag slutade för dagen klockan nio åkte jag hemåt för att sova.

Idag slutade jag jobbet klockan tolv. Efter att ha hämtat gumsan på dagis åkte vi hemåt. Gumsan,som somnade i bilen,fick sitta kvar där medan jag tog ut vovsingarna och bar in pellets. Sedan tog jag med mig gumsan in och lade henne i sängen.
Eftersom jag kände att jag behövde vila en stund kollade jag på den andra filmen,som jag köpte häromdan - "Dear John". Den var bra =) Jag gillar romantiska filmer så denna var verkligen något för mig ;D

Efter filmen gjorde grejade jag med lite tvätt innan gumsan och jag gjorde pepparkakor - gumsan tyckte det var jätteroligt i början,men blev ganska snabbt otålig. Jag tyckte det var mysigt att göra det tillsammans :P

Jag har även hunnit med att göra mat,diska,plocka iordning lite samt duscha. Jag känner mig redan jättetrött så jag ska nog snart gå upp och lägga mig.

Natti natti =)

Grattis till Katrin,Martin och Sigrid =)

Vet ni vad? Våra kompisar Katrin,Martin och Sigrid har fått tillökning idag :D Det blev en liten tjej till =)
Stort grattis till lilla familjen :P
Det ska bli så kul att åka och hälsa på dem och få se nykomlingen ;D Trots att jag mer än gärna skulle åka dit redan ikväll kommer vi att vänta ett tag så det hinner lugna ner sig för den lilla familjen.



Tänk att det snart är 2 år sedan gumsan var alldeles nyfödd <3

Varit vaken länge....

God kväll :D

Vi har precis kommit hem från Monica. Maja fyller år i morgon så det var lite kalas för henne :P Det bjöds på 2 olika sorters tårtor,glass,fruktcocktail med grädde samt kakor. Jag är riktigt stolt över mig själv - jag åt INGENTING =) Jag kände mig inte särskilt frestad heller. Om det beror på att jag börjar få tillbaka motivationen eller tröttheten vet jag inte,men jag hoppas på det förstnämnda ;D

Det är konstigt att jag inte är tröttare än vad jag är. Gumsan somnade aldrig i förmiddags utan vi fick vänta till runt ett innan det blev någon sömn. Jag lyckades somna ett tag,max en timme,vilket innebär att jag sovit ca 3 timmar sedan igår morse. Det börjar kännas i kroppen nu.
Innan jag somnade tittade jag på en av filmerna,som jag köpte idag. "En shopaholics bekännelser" heter den. Jag har läst två av böckerna (tror det finns fler) och ville gärna se filmen också. Den var bra,men inte alls lika bra,som boken - tyvärr :/

Den andra filmen jag köpte heter "Dear John". Jag velat se den länge så nu när jag såg den passade jag på att fynda ;P Jag skulle gärna titta på den redan idag,men jag behöver komma i säng i tid om jag ska orka upp för att jobba i morgon bitti. Jag får helt enkelt titta på den någon annan dag.

I morgon kommer jag vara borta hela dagen. Jag jobbar delad tur plus att jag ska på kurs under rasten - det kommer bli en lååång dag ;) Tur att jag är ledig några timmar innan kursen börjar så jag kan åka hem till mamma för att vila :P

Detta innebär att jag tyvärr inte kommer att blogga något i morgon - ni får försöka hålla ut tills på torsdag eftermiddag ;D

Ha det bäst =)

Nattjobb,julförberedelser m.m =)

Hejsan :D

Niklas har lånat vårat internet igen det är därför jag inte har skrivit på några dagar - jag har inte glömt bort er ;)

Igår natt vaknade gumsan första gången runt tolv. Då somnade hon om när hon fått en flaska välling. Sedan sov vi gott fram till halv sex då tyckte gumsan att det var dags att gå upp. Det höll inte mamma med om så vi lade oss på soffan i ett försök att få gumsan på andra tankar. Strax innan sju blev hon trött så då fick det bli välling och sängen igen. Den här gången fick vi sova fram till nio. Jag kände mig riktigt sliten tills jag tittade ut och såg att det snöat - det var vitt och fint ute =) Då blev jag genast mycket piggare ;) Jag använde mina krafter till att komma i kapp med tvätten,storstäda nästan hela huset (gumsans rum är kvar) samt busa med min lilla skrutta =D
Dessutom tog vi en kort promenix till gården för att lämna mat till Kent. Tyvärr var det inte tillräckligt mycket snö för att kunna dra gumsan i pulka,men förhoppningsvis kommer det mer innan jul så vi kan vara ute och busa massor i snön ett tag framöver :P



Nu får gumsan äntligen användning för den här fina mössan :D

När Kent kom hem runt kl.18 åt vi kvällsmat innan jag smög upp för att försöka sova en stund eftersom jag skulle iväg och jobba natt. Eftersom jag inte fick någon ro i kroppen fick det bli en dusch istället :P Sedan mös jag en stund med familjen innan det var dags för gumsan att lägga sig. För min del bar det utav till Kristinehamn och nattpasset på korttiden,där jag var i somras. Den här gången jobbade jag ensam eftersom de bara tar in extra personal när det behövs. Tiden gick lite segt och jag var sliten eftersom jag inte lyckats sova något under dagen,men jag överlevde ändå ;D

Efter att jag slutat kl.7 åkte jag och hämtade upp mamma,som skulle jobba,sedan åkte vi raka vägen till maxi för att julhandla =) Det var skönt att kunna gå där i lugn och ro och kika utan att behöva trängas med massa folk ;P

När jag kommit hem och plockat upp varorna skjutsade gumsan och jag hem Axel,som varit här och passat gumsan. Sedan fick det bli sängen för gumsan. Hon vaknade tidigt idag och Axel hade hållit henne vaken så hon skulle sova när jag kom så jag också skulle få vila - tack =D

Det värsta är att jag känner mig jättesliten,men jag tror inte att jag kommer kunna somna. Jag funderar på om jag ska titta på en av filmerna,som jag köpte idag....Får se hur jag gör.

Ha en bra dag :)

Gumsan hemma igen :D

Hejsan :D

Idag slutade jag jobbet kl.12. Efter att ha varit till Maxi för att göra ett uttag för att se hur mycket pengar jag hade kvar på kontot åkte jag hemåt. Jag och sambon,som precis kommit hem från skogen,gjorde oss iordning och åkte till Karlstad. Först hämtade vi ut medicin till Bessie. Herregud,vad folk det var på Bergvik! Det märktes att det snart är jul ;D Eftersom det var så himla mycket folk åkte vi till Välsviken och pantade plus handlade.
Påvägen hem stannade vi till vid Kents jobb så han fick springa in till ladugården en sväng innan vi åkte hem. Medan jag plockade in varorna bytte Kent om och stack iväg till ladugården igen - han har hand om den i helgen.

Dessutom har vi hunnit med att äta mat och gumsan har kommit hem =) Trots att hon redan ätit 2 gånger idag ville hon naturligvis också ha mat när mamma och pappa skulle ha ;P

Nu håller gumsan på och busar,jag sitter här vid datorn och Kent är till ladugården för sista gången idag.
Jag ska ta och busa med gumsan ett tag innan det blir myspys i soffan :D

Ha det bäst!!

Kommunens julklapp :D

God kväll :D

Idag stod det en julklapp och väntade på mig på jobbet :) Det är ett chokladstenar,som ser ut precis,som vanliga små stenar (de är nästan lika hårda också). Vi hade fått en förpackning allihopa - från kommunen. Tack tack =)

Nu ska jag slänga mig i soffan en stund så jag förhoppningsvis blir trött och kan sova. I morgon börjar jag tidigt igen så vi hörs när jag slutat :P

Natti natti!!

Bra lösning :)

Hejsan =)

Dagislämning plus hämtningen löste sig väldigt bra ändå. Det visade sig att Kent skulle iväg på julbord så han tog med gumsan för att lämna henne på dagis innan. Skönt att slippa krångla :D

Jag ska gå ut till hundgården och städa lite innan jag tar ut Stei och Qvittra. Bessie får fortsätta vara inne tills sårena på magen läkt helt och tills hon slipper "struten" =P



Hoppas ni får en mysig fredag =)

Julsånger =)

God morgon =)

Här fick vi ingen sovmorgon idag. Jag vaknade redan kl.6 när Kents alarm ringde för första gången. Sedan somnade jag om några minuter för att vakna igen nästa gång alarmet ringde.
När Kent gick upp runt 6.45 hade gumsan också vaknat. Förutom att vi vaknade tidigt var gumsan och jag vakna en sväng runt två då gumsan vaknade. Efter att ha myst en stund i hennes säng gick vi ner och fixade välling. Gumsan somnade,som en stock och sov gott tills vi gick upp :D

Medan jag låg kvar och slöade i sängen höll gumsan på och grejade. Hon gick omkring med en bok och sjöng julsånger - såg och lät jättegulligt eftersom hon bara kan några enstaka ord av varje sång :P

Förutom lite skönsång har vi hunnit med att äta frukost och diska. Nu är gumsan i full gång med att greja =)
Jag ska strax packa iordning hennes skötväska. Hon ska nämligen sova hos Monica i natt eftersom Kent ska jaga i morgon bitti och jag jobbar så blir det smidigare om hon sover över.

Något,som inte blir lika smidigt är dagens dagishämtning. Monica,som oftast hämtar gumsan när jag jobbar kvällen är på julbord,så Kent har hennes bil. Det är ju bra,men eftersom vi bara har en bilstol får jag plocka ur den när jag lämnar gumsan på dagis så att Kent får med både gumsan och den hem. Jag får se om jag får lämna den på dagis eller Monicas jobb,där Axel är idag.

Nu har jag och gumsan lite att greja med innan det är dags att åka så vi hörs antingen ikväll eller i morgon eftermiddag.

Ha det bäst =D

Luftning!

God kväll =)

Jag och lilla familjen har haft en mysig eftermiddag/kväll :D
När Kent kom hem från jobbet smög jag upp för att träna. Sedan fick Kent sticka tillbaka till jobbet
en sväng. Under tiden badade/duschade gumsan och jag. Gumsans brännsår läker fint! Hon reagerade inte när jag gjorde rent det med lite tvål och vatten så hon verkar inte ha ont.
Efter att vi blivit rena fick hon springa i bara blöjan tills det var dags att sova. Det var nog bra för såret att få luftas ett par timmar.

När Kent kom hem igen fixade jag mat medan han tittade på teve och gumsan åt rester från lunchen. Hon var nog hungrig för hon åt 2 potioner av det samt lite av våran kvällsmat :P

Efter att busat en stund till hjälptes Kent och jag åt att lägga om gumsans arm - det är inte det lättaste,men tillslut går det!
Sedan fick det bli natten för gumsan och soffmys för oss "vuxna" =D
Vi sitter alltså här och slöar,som vilken annan kväll som helst ;)

Natti natti!!

Vilostund =)

Hejsan :D

Efter en relativt lugn dag på jobbet slutade jag kl.12. Då hämtade jag gumsan :P Det hade gått bra på dagis - jag var lite orolig med tanke på armen,men det hade inte varit några problem =)

Sedan vi kom hem runt ett har jag hunnit med att fixa mat,lägga gumsan,äta samt dricka kaffe med goda tillbehör med min kära sambo,som kom hem på lunchrasten,ta ut vovsingarna en sväng och sist,men inte minst,burit in pellets och fyllt på kaminen. Nu ska jag ta igen mig en stund tills gumsan vaknar och det blir full rulle ;D



Busfian <3

Mammas lilla tärna =)

God kväll :D

Min kära sambo är på middag och min lilla älskling sover =) Själv har jag precis varit ute med vovsingarna så nu blir det soffan ett tag innan sovdags :P Jag börjar tidigt i morgon så det blir inte alltför sent.

Medan jag väntar på att "Glee" ska börja tänkte jag visa er några bilder på våran lilla tärna :D



Gumsan påväg upp på den lilla scenen :)



"Är vi färdiga snart?"



Ett litet,litet leende ;D

Jag vet! Det är inte alls snyggt med strumpor till tärnlinnet,men jag glömde strumpbyxor ;)

Ofrivillig paus :P

Hej på er :)

Nu har vi äntligen fått tillbaka vårat internet,som Niklas har lånat i några dagar - det är därför jag inte kunnat blogga!

Det har redan hunnit hända en hel del den här veckan. Jag börjar helt enkelt från början så det blir lätt för mig att komma ihåg allt ;D Dessutom hänger ni nog med lite bättre då ;P

I söndags gjorde gumsan sig illa - hon brände sig på våran kamin! Hon höll på och busade med Qvittra när hon helt plötsligt skrek till. Först förstod jag inte vad det var - jag trodde hon blivit rädd för något! Men sedan hörde jag att hon sa "Varmt" och då förstod jag att hon kommit emot kaminen. Det syndes dock inget så jag trodde inte att hon bränt sig något då kaminen inte är särskilt varm förutom på ett pyttelitet ställe. Jag antog tyvärr att hon bara blivit lite varm.
När Kent kom hem från skogen en liten stund senare berättade jag och då tittade han på henne och upptäckte ett stort sår (början på blåsa) på vänster arm! Efter att ha pratat med sjukrådgivningen spolade vi armen med ljummet vatten (det ska göras så fort,som möjligt!!!) sedan fick hon bada innan vi lade om såret. Hon får ha halva armen inlindad tills skinnet läkt :( Stackars lilla gumsan! Hon verkar dock inte ha särskilt ont,förutom när jag byter gasbindan - då gör det ont :(
Jag har superdåligt samvete över att jag inte gjorde någonting direkt så hon hade sluppit få blåsan! Jag blir så arg på mig själv!
Eftersom jag inte kan göra något åt det nu får jag helt enkelt lära mig utav mitt misstag - nu vet jag vad jag ska göra nästa gång. Även fast jag inte ser något så kommer jag att spola vatten,som en galning!!

Efter söndagens "äventyr" ville jag inte lämna gumsan på dagis på måndagen så hon fick vara hos "Mommoj" =) När jag slutade jobbet kl.14 stack jag iväg för att ta ut pengar och köpa bröd innan jag åkte hem till mamma. Efter att ha tjattrat lite och ätit några smörgåsar åkte gumsan och jag hemåt. Vi stannade till hos Niklas för att de skulle fika. Sedan åkte vi hem och fixade till oss lite innan åkte till Hagfors för att lämna Bessie,som skulle till veterinären och ta bort stygnen. Kents pappa och Mirja bjöd på köpmat :)
Efter att ha umgåtts några timmar åkte vi hemåt. När vi kom hem runt elva var det sovdags!

Igår grejade jag lite hemma på morgonen. Gumsan sov innan lunch så då passade jag på att ta en svängom med motionscykeln,äta mellanmål samt duscha =D
När gumsan vaknat gjorde vi oss iordning och åkte till mamma. Där åt vi lunch innan mamma följde med oss hem.
Strax innan halv tre åkte vi till dagis för att se gumsan gå i luciatåget - hon var tärna och var superdupersöt ;) Allihopa var söta och duktiga :P
När luciatåget var slut åkte vi till Monicas jobb för att jag skulle få låna hennes bil till jobbet.
Innan jag började jobba bjöd mamma på smörgås och kaffe :D
Efter ett kort arbetspass,17-21,åkte jag hem till Monica och bytte bil innan jag åkte hem. Jag tog ut hundarna,kastade gubben ur soffan och slöade framför teven en stund innan jag gick upp och lade mig.

Idag har jag tvättat,diskat,plockat rätt lite här hemma,lagat mat och levererat till Kent samt ätit själv och varit till Rasta för att hämta Bessie :P Hon har två stygn kvar i magen eftersom det blivit lite infekterat så hon får gå på antibiotika igen! Sedan får vi se om det läker så jag kan plocka bort de stygnen själv. Dessutom har hon gjort illa foten så Mirja hade köpt något schampoo,som ska användas vid fotbad - lycka till ;D Vi får se hur det går!
Nu sitter gumsan,som inte ville ha någon mat eftersom hon hellre ville sova,framför teven och kollar på "Nicke Nyfikens första jul" - än så länge ser hon väldigt koncentrerad ut :) Hon lyckades alltså inte somna trots att vi arit vakna sedan kvart i sex! Hon tog en tupplur i bilen och den verkar ha gjort susen =P

Oj,vad mycket det blev - jag hoppas ni hänger med ;D

Trött och sur :(



Idag är den här lilla sötnosen lite suris :(
Hon somnade aldrig på förmiddagen utan var vaken till efter lunch. Då sov hon i 1 ½ timme,men det verkar inte ha hjälpt ;D Det har varit mycket även för gumsan de senaste veckorna - tröttheten börjar ta ut sin rätt =)

Bättre =)

Hej hej =)

Vad dålig jag har blivit på att blogga - jag ska försöka bättra mig ;D

Eftersom jag inte berättat om gårdagen ännu börjar jag med det :)

Gumsan och jag åkte till mormor och morfar runt halv tio så vi var framme efter ungefär en timme. Då var Anders och Maria där,gumsans gudföräldrar. De fikade sedan åkte de iväg. Då tänkte mormor och jag börja med godisbakningen men då kom morfars bror och hans fru så det blev ännu en fika innan vi kunde sätta igång. Jag fikade dock bara andra gången :P
När de sistnämnda gått började jag med godiset medan mormor grejade med lunchen. Efter att ha ätit gjorde vi det sista med godiset innan det fick bli lite slöande en stund. Sedan åkte gumsan och jag hemåt.

Jag tog en dusch och fixade till mig och gumsan,som fick vara en liten tomtegumma =) Sedan åkte vi iväg till bygdegården för att Kent skulle vara med och förbereda festen. När vi kom dit upptäckte vi att Kent,som klippt sig innan vi åkte,hade glömt flera tussar - skitsnyggt ;D Som tur var ville inte gumsan ha sin tomteluva så Kent lånade den :)

Gumsan sprang omkring och busade med allt och alla innan det var dags att sätta oss ner och kolla på luciatåget. Det var en tjej,som kanske var 15 år,som gumsan gick fram till hela tiden. Hon höll hennes hand,ville ha en puss och tittade på henne innan hon sprang iväg och skrattade - det såg gulligt ut =) Jag undrar om hon kände igen tjej för hon brukar inte göra så.

Under luciatåget fick gumsan låna min telefon och titta på bilder. Hennes kusin Edvin satt bredvid oss och kikade han med. Rätt som det var sa han "Vad gjorde du nu!". Då hade gumsan tryckt på något annat så jag fick hjälpa henne tillbaka till bilderna.

Förengångsskull vann jag faktiskt något på lotterna jag köpte - bl a en stadium väska,godis,en bok samt en kortlek. Gumsan fick en söt liten väska av en tjej (även hon i 15 års åldern),som vunnit den :) Förra året fick hon 2 gossedjur så folk är väldigt generösa =D

När vi kom hem lade vi gumsan och sedan slappade vi i soffan.

I morse vaknade jag runt halv sju. Kent kom upp och talade om att Bessie smittit ut. Hon hade lyckats få upp ytterdörren och stuckit. Vi var ute och letade en stund,men hittade henne inte. Med tanke på att hon hade kragen på sig var jag orolig för att hon skulle fastna någonstans.
Tillslut ringde våran gamla hyresvärd/granne och talade om att hon var hos honom. Förutom att kragen gått sönder verkar det inte vara något fel på henne - skönt :)
Eftersom Kent är ute och jagar åkte Monica och hämtade Bessie och kom hit med henne. Nu ligger hon här i vardagsrummet med en ny krage,som vi hade hemma,och sover.
Jag har även lagt gumsan,som var supertrött så jag får se om hon somnar eller inte.
Hittills idag har jag hunnit med att vika och lägga in tvätt,hänga upp tvätt samt slängt i en ny maskin,diskat och plockat rätt lite så nu ska jag slöa en stund.

Jag väntar på att Katrin ska svara på ett sms,som jag skickade igår. Eftersom Kent mår mycket bättre tänkte vi att de kanske vill komma i eftermiddag,men jag får inget svar så jag vet inte om de kanske är på BB :D

Ha det bäst =)

Godisbak =)

God morgon =)

Här är vi uppe med tuppen idag. Efter att ha gått upp kl.5.20 i flera dagar är jag nöjd ändå - fick lite sovmorgon i alla fall :)

Igår slutade jag tolv. Då bytte jag om och åkte iväg för att möta upp Linn :D När hon kom stack vi och hämtade gumsan på dagis. De hade precis lagt henne när jag kom så jag fick väcka henne :(
Efter att ha hämtat henne åkte vi tillbaka till Kristinehamn. Vi började med att äta lunch på "Orion" - ett mysigt ställe,som har jättegod mat =) Eftersom gumsan redan ätit lunch på dagis fick hon bröd och grönsaker - hon var lika glad för det ;D
När vi suttit ner maten en stund började gumsan bli otålig så då gick vi därifrån. Gumsan fick syn på en rulltrappa,som verkade väldigt rolig. Först åkte Linn med henne och sedan jag - gumsan hade kunnat vara där hela dagen ;)
Efter att ha kikat i några affärer (gumsan tröttnade så hon sov en stund) tog vi en promenad tillbaka till bilarna. Vi åkte till maxi för att handla och fika. Fikat blev det dock inget med eftersom ingen av oss var sugen på något. Gumsan fick en korv istället :P
När vi satt vid entrén och klädde på gumsan ytterkläderna kom det förbi en gammal klasskompis till mig/ex till Linn. Han kom fram och vi pratade en bra stund :) Det var trevligt :D

Sedan gick vi ut till bilen och stod och pratade ett tag till innan vi sa "hejdå".
Resten av kvällen bestod utav soffmys och en kort promenix med vovsingarna.

Vi har startat den här dagen med lite lek på gumsans rum =D Det kan vara kul för henne att faktiskt vara härinne och leka ibland.
Runt kl.8 ska vi äta frukost och göra oss iordning innan vi åker till Nybble för att göra julgodis med mormor :P
Eftersom Kent fortfarande inte är piggelin får han stanna hemma och ta det lugnt. Ikväll är det luciafirande i en av bygdegårdarna (Kent är med i "festkommitén") så förhoppningsvis orkar han åka dit. Vi får se om gumsan och jag också följer med. Det beror på hur länge vi är kvar hos mormor och morfar.
Martin,Katrin och Sigrid skulle egentligen ha kommit på fika i helgen,men eftersom Katrin ska föda vilken dag som helst får det nog vänta ett tag till. Det vore väldigt träligt om Kent smittade dem!

Hoppas ni får en mysig lördag =)


Ännu en lång dag.....

God kväll =)

Idag har jag haft ännu en lång dag. Först jobbade jag till kl.12. När jag slutat stack jag hem till mamma för att byta om innan vi åkte till Maxi så mamma,som inte har någon bil,fick handla :D
Sedan åt vi pannkakor,som mamma gjort på förmiddagen.
Efter det åkte jag tillbaka till jobbet för att gå en utbildning. Vårat arbetslag är uppdelat i 2 grupper,som kommer att gå olika delar av utbildningen vid 5 olika tillfällen. Den går ut på att personalen ska lära känna varandra bättre samt lära oss att bearbeta saker,som händer både på jobbet och fritiden,på "rätt" sätt.
Jag tycker att det verkar intressant och lärorikt :P

Efter utbildningen åkte jag för att hämta gumsan på dagis innan vi åkte vidare hemåt. Där väntade en sjukling i form av min kära sambo :/ Han är väldigt förkyld och hade efter mycket tjat från både chefen och chefens pappa gått hem från jobbet strax innan lunch.
De flesta män brukar ju tycka så himla synd om sig själva när de är dåliga,men min karl ringde inte ens för att tala om det! Jag fick veta det när jag ringde honom strax innan fyra när jag var påväg till dagis :P

När vi busat en stund fixade jag kvällsmat innan gumsan sa att hon ville sova. Sagt och gjort - hon fick välling i växasängen. Det är tredje natten i rad,som hon sover i den. Första natten gick det,som ni säkert redan vet,jättebra :D Igår och idag låg hon vaken en stund och ropade på mig,men hon somnade tillslut.
Hon måste vara vääääldigt sliten idag för jag var nyss in till henne för att sätta på henne blöjan,som hon tagit utav sig - hon reagerade knappt! Hon sa "mamma" lite tyst i sömnen,men då fick hon en flaska med ljummet vatten och hann aldrig vakna =)

Min kära sambo somnade innan gumsan så nu är bara jag och vovsingarna,som jag nyss varit ute med,vakna. Jag börjar dock känna mig trött så vi får se hur länge till jag orkar hålla ögonen öppna ;)
I natt sov jag inte särskilt bra så jag hoppas att jag kan ta igen lite sömn.
I morgon ska jag och gumsan träffa Linn efter att jag slutat jobbet kl.12 =D Det var längesen så det ska bli kul :P
Natti natti =)

Gottigt =)

God kväll :P

Det var riktigt gott med julbord förut ;D Efter att vi ätit åkte vi åkte vi tillbaka till grupplokalen för att ha möte. Sedan var det dags att hämta gumsan på dagis och tanka. Vi gick in till Niklas och Kent,som satt inne och drack kaffe,innan vi åkte hemåt hela familjen =)
Vi har ätit kvällsmat och gumsan och Kent duschade/badade.
Nu är Kent på kurs och gumsan sover. Vet ni vad? Igår lade Kent gumsan i växasängen och hon låg kvar där hela natten :D Hon började gnälla lite strax efter fem,men somnade om en stund onnnan det var dags för oss att gå upp. Jag hoppas att det kommer fungera lika bra varje natt framöver!
Jag har lagt henne där nu med så jag hoppas på det bästa =)

Jag väntar på att "Glee" ska börja :D Jag har tappat bort fjärrkontrollen,men som tur är har jag kollat på ett repris på samma program så det är rätt kanal på teven ;P

Natti natti =)

Julbord nalkas :P

God eftermiddag :)

Vad skönt det känns att ha städningen gjord :D
Jag har dessutom cyklat lite på motionscykeln - det kändes bra :)

Mina älsklingar är över till grannarna och äter tårta så jag är ensam. Jag ska strax fixa iordning något att äta. Dessutom ska jag skicka iväg schemat till dagis samt duscha. Förutom det blir det en lugn och tidig kväll eftersom jag börjar tidigt i morgon.

Efter jobbet i morgon blir det julbord - gött gött i gött gött ;D

Ha det bäst =)

Julpyntning/städning =)

Hejsan :P

Nu börjar det bli riktigt rent och snyggt här hemma :D Vet ni vad? Tomtarna m.m har också åkt fram ;) Först tänkte jag vänta,men jag ändrade mig. Det är sååå mysigt med allt juligt =)



Efter att vi ätit lunch,som var tacos från en myskväll hos Monica igår,hängde jag upp den andra maskinen med tvätt innan jag lade gumsan - utan välling. Sedan tog jag ut vovsingarna en sväng.
Jag tror att gumsan somnade - det blev väldigt tyst :P

Jag ska ta en paus i städandet och vila på soffan :D Jag behöver samla nya krafter känner jag.

Ledig :)

Hejsan =)

Idag har jag kommit över min värsta ilska! Jag blir bara så trött på att ställa upp för folk eftersom jag aldrig får något tillbaka!

Nu skakar jag av mig det och koncenterar mig på det positiva :D Vinterns första snö kom igår - jag var påväg för att hämta gumsan på dagis när det började. Jag satt och log,som ett glatt litet barn på julafton ;) Jag har längtat efter snö så det känns skönt att den äntligen kommit :P Förhoppningsvis kommer det mer under de närmaste dagarna så jag kan ta med mig gumsan ut för att åka pulka =D

Idag vaknade vi strax efter halv åtta. Vi började med att slänga in en maskin med tvätt plus vika det,som hängde. Jag hamnar lätt efter med allt hushållsarbete när jag jobbar och sådär. Jag får ta igen det idag eftersom jag är ledig.
Dessutom MÅSTE jag träna - har inte gjort det på flera veckor! Jag måste komma igång så jag blir av med de sista 10 kilona!

Jag ska ta och göra gumsan iordning sedan ska jag sätta igång och städa medan gumsan tittar på "Pippi Långstrump" =)

Ha det gött ;D

F-N!!!

Fy f-n vad besviken jag blir! Är så j-la trött på att folk inte kan hålla vad de lovar!!
Far åt helvete med dem!!!

Lugn arbetsdag...

Hejsan =)

Idag har det varit lugnt på jobbet - alldeles för lugnt. Tiden går så sakta,men samtidigt var det trevligt att kunna sitta ner med arbetskamraterna och skratta och ha kul :P
På tal om jobbet så har jag fått förlängning på vikariatet! Det är iochförsig "bara" med en månad,men gruppchefen sa att de kommer att förlänga det månadsvis ett tag :D Det känns skönt att veta =)

Nu ska jag passa på att ta igen mig en stund medan gumsan sover :D

Ha det bäst!!

Hemma på rast!

Hejsan :)

Idag jobbar jag delad tur så jag är hemma på rast nu =D

Jag slutade det första passet kl.10. Då hämtade jag gumsan hos Monica :P Vi åkte hemåt för att fixa mat.
Efter att gumsan ätit klart fick jag byta blöja sedan fick hon välling i sängen. Hon får ligga i spjällsängen idag - orkar inte bråka! Igår sov hon aldrig något. Hon ville inte ligga i varken växasängen eller spjällsängen. Jag vet inte hur många gånger jag fick bära upp henne för att hon kom ner hela tiden. Tillslut gav jag upp :( Det skulle jag väl egentligen inte ha gjort,men jag orkade helt enkelt inte.

Nu sover hon i alla fall. Jag har tagit ut Bessie en sväng. Sedan fick de andra två komma in eftersom det blåser och regnar - IGEN!! Tröttsamt!

Jag ska ta igen mig en stund innan det är dags att sticka iväg till jobbet igen.



Ha en trevlig dag =)

Vovve nummer 3 hemma igen =)

Hejsan :P

Gumsan och jag började min lediga fredag runt kl.7.30. Det första vi gjorde var att plocka rätt lite på gumsans rum samt byta hennes gardiner och ställa in en stjärna. Det fannis inget att hänga den i så jag får fixa det sen.

Sedan åt vi frukost och gjorde oss iordning. Efter det åkte vi till Hagfors för att hämta Bessie,som blev opererad igår - fyra knölar tog de bort och skickade iväg på analys. Vi håller tummar och tår för att det inte är något allvarligt!
Bessie är inte särkilt glad eftersom hon har en tratt på huvudet. Hon kommer behöva ha den i 10 dagar så hon inte tar bort stygnen.
Förutom det är hon pigg. Hon blev såå glad när hon såg mig och gumsan förut :)

Mirja bjöd på fika när vi kom =) Efter att ha suttit och pratat ett tag gick vi över tills Kent farmor och farfar. Där fick gumsan godis och flera set med sängkläder ifrån Kents faster :P Ett av dem var det Pippi på - det kommer bli populärt =P

När vi kom hem för en stund sedan åt vi smörgåsar i soffan innan jag lade gumsan. Hon får inviga växasängen,som Kent gjorde iordning igår. Då ville hon inte sova i den,men det verkar faktiskt,som att hon sover. Hon har inte kommit nerspringande än i alla fall ;D

Jag ska passa på att ta igen mig en stund för när gumsan vaknar är det dags att julpynta färdigt. Vardagsrummet fixade jag igår så det är klart - i alla fall för ett tag :) Jag väntar nog med att ta fram tomtar och sånt. Det fixar jag om någon vecka eller så.

Ha det bäst!!

Äntligen hemma =)

God kväll :D

Jag har precis kommit hem efter att ha slutat jobbet och sedan hämtat våran bil hos Monica. Hon hämtade gumsan på dagis förut så vi bytte bil.

Nu ska jag slöa i soffan innan det är dags att gå upp till sängen. Chansen är rätt stor att jag faktiskt somnar i soffan ;)



I morgon bitti ska den här sötnosen få världens goaste kram och puss <3

Uppdatering = ett långt inlägg ;D

Hejsan :P

Jag sitter här och äter lunch så jag tänkte passa på att berätta lite om vad jag sysslat med den senaste veckan =D
När gumsan och jag skulle åka för att hämta mamma trodde jag att resan skulle bli inställd. Bilen började bete sig konstigt. Efter att ha pratat med Kent,som sa att vi nog inte fått rent inuti däckena ordentligt,så blev jag lugn och vi kunde åka till Norge,som planerat :P
Eftersom jag var lite orolig ändå fick Remi kolla på bilen. Han tog med den till sin kompis verkstad och fixade den - Kent hade naturligtvis rätt ;) Det var fullt av smuts på fäljarna!
Resan hem blev mycket skönare än resan dit då bilen skakade rejält mycket.

Själva helgen var mysig - det är alltid lika kul att träffa systeryster och Remi =) Vi gjorde inte särskilt mycket utan umgicks bara - TOPPEN!  Vi tog några promenader med vovsingen,lekte lite på dagiset,som ligger i närheten av där de bor,och bara tog det lugnt. Det är så skönt när man inte måste hitta på en massa saker för att ha kul =P




Johanna,som fyllde år några dagar innan vi kom,fick öppna paket. Då passade gumsan på att låna hennes födelsedagskrona,som hon fått från arbetskamraterna
=)



På fredagskvällen bjöd systeryster och Remi på pizza. Vi skrattade allihopa när vi såg gumsans barnpizza - den var verkligen liten
=) Det syns inte så väl på bilden hur liten den verkligen var,men om ni jämnför med tallriken,som är normalstor så förstår ni nog.



Innan det var dags för söndagsfrukost fixade Johanna till gumsans hår
:P Det var inga problem alls - när jag ska göra något räcker det att hon ser snodden för att hon ska börja skrika ;)



Johanna fixar våfflor
=D



Gumsan och moster håller handen
<3



Myspys i soffan
:P



Gumsan håller hårt i kanintomten,som hon fick låna
:)



Gumsan hjälper moster att städa
=D



Gumsan ÄLSKAR årets kalender med bilder på henne
  ;)



Åh,världens sötaste tomte
<3<3<3



Arbetsklädde Remi,som precis fixat våran bil,gumsan och vovsingen Psycco
:P

Gumsan,som alltid varit lite försiktig i närheten av Remi,blev överförtjust i honom denna gången :D Det var bara "Memil",som gällde =P "Mostej" och "Mommoj" dög om han inte var där,men mamma struntade hon i ;)

När vi kom hem i måndags var jag jättesliten. Det blev inte många knop utan mest soffmys. 
 
På tisdagen var jag på kurs med jobbet sedan var jag hos mamma tills jag skulle börja jobba. Det kändes lite segt och konstigt att jobba efter att ha varit hemma i över en vecka.
När jag kom hem från jobbet strax efter halv tio hade Kent somnat i soffan :D Efter att ha skickat upp honom till sängen slängde jag i mig en baguette innan jag slötittade på teven en stund. Sedan fick det bli sängen även för mig.

Igår började jag jobba kl.7 så det blev en tidig morgon för mig och gumsan.
Efter jobbet hade jag planerat att börja julpynta,men Kent ville åka till IKEA så det fick bli Karlstad istället. Monica och Maja var också med så gumsan var nöjd ;)
Vi började shoppingrundan på nya Elgiganten. Jag och gumsan satt dock kvar i bilen eftersom de andra bara skulle in lite snabbt.
Sedan åkte vi till Bergvik för att äta på Subway. Jag var inte säårskilt hungrig så jag hoppade över det med.
Efter maten spenderade vi ett par timmar inne på IKEA. Det blev några fynd bl a en madrass till gumsans växasäng. Hon har nämligen börjat klättra ur spjällsängen så nu ska vi byta säng =P
Jag kollade även efter några nya ljusstakar och stjärnor,men det fanns knappt något sånt alls där - konstigt!
Eftersom vi hade presentkort blev den shoppingen gratis för oss - gratis är gott ;D
Medan Kent och Monica stod i kö smög gumsan,jag och Maja iväg och köpte glass (åt de "små") och korv till mig.

Vi avslutade med att handla på Coop. Där hittade jag två fina julstjärnor samt ett glasfat med adventsljus :D Nu är jag alltså redo att börja julpynta,men det tar jag tag i i morgon eftersom jag är ledig då.

Idag har jag diskat och varit med gumsan till dagis. Det blir lite dumt när jag börjar kl.16. Hon blir ju hämtad runt 16.30-17 så om jag lämnar henne precis innan jag åker till jobbet får hon bara vara där en kort stund. Därför lämnar jag henne innan lunch så hon äter och sover på dagis =)
Just nu håller jag på att tvätta. Ska snart ta en dusch och fortsätta slappa innan det är dags att sticka iväg och jobba :D

Ha en trevlig dag =P

Förlåt :/

God morgon :)

Förlåt för århundrades dåligaste uppdatering! Jag har helt enkelt haft fullt upp. Den tid jag haft kvar har jag ägnat åt familjen - jag tror ni förstår :)

Idag börjar jag jobba kl.16 så efter att jag lämnat gumsan på dagis ska jag berätta för er om helgen och veckan =D Håll till godo ;P

RSS 2.0