Julbord,-pyssel och - godis

Vi hade riktigt trevligt på julbordet i fredags =) Var supergott med julmat - åt precis lagom mycket! Vi var hemma runt elva och vi somnade nästan direkt. Det märks att vi inte är ute särskilt ofta ;D

Både älsklingen och jag vaknade runt åtta på lördagmorgon. När vi ätit frukost och så kom Monica och Axel,för att hämta släpkärran som de lämnat här på fredagen. Jag följde med dem hem,eftersom älsklingen skulle jaga med Niklas.
Gumsan låg och mös med Maja när vi kom dit. Hon blev jätteglad åt att se mig =D
Runt ett åkte vi iväg på julpyssel innan Monica skjutsade hem mig och gumsan. Vi hämtade bara våran bil och åkte vidare till Niklas och Ulrika. Där åt vi skink - och kycklingpaj - mums!
Väl hemma igen blev det en myskväll i soffan med massa godis ;)

Gårdagen spenderade gumsan och jag med mormor. Vi gjorde massa julgodis :D Under tiden var älsklingen ute och jagade med morfar.
När "gubbarna" kom tillbaka såg vi på en film,från en jul när jag var liten - det är så kul :) Den var från 1993 så det var ett tag sedan ;P
Vi var hemma runt halv nio. Då blev det ännu en kväll med godis.

JULMAT =)

Nu är det julstämning här hemma! Jag har pyntat lite med gardiner,ljusstakar och adventsljus :) Resten får nog vänta ett tag,så jag inte hinner tröttna ;)

Ikväll ska älsklingen och jag på julbord med Niklas och Ulrika. Ska bli gott med julmat :D Gumsan ska vara hos farmor :) Hon sover över där tills i morgon,så jag hoppas att jag kan ta mig lite sovmorgon ;)


                              

Gjort av med "lite" pengar!

Lilla familjen åkte till Karlstad runt tolv igår. Började med ett besök på banken,för att starta konto till gumsan. Vi satte även in lite pengar på en gång.
Efteråt tog vi en tur till Audio Video,för att hälsa på Martin och beställa nytt batteri till älsklingens mobil. Sedan for vi vidare till ÖoB. Där åt vi lunch innan det var dags att shoppa loss ;D  Köpte bl a julpynt till granen och ingredienser till mitt och mormors godisbak ;) Vi hittade dock ingen nougat så det köpte vi på Willys istället. Blev en hel del mat där också. Nu lär vi i alla fall inte behöva handla på ett tag - annat än färskvaror förstås :)
På vägen hem fick vi ett samtal ifrån älsklingens lillebror,Mats,som gått vilse i skogen i mörkret! Han hade jagat med vovven och virat bort sig när han letat efter honom. Han hann dock hitta hem innan vi kom,men vi gav honom skjuts till sin bil.
Väl hemma fick gumsan kvällsmat innan vi mös i soffan. När hon somnat åt älsklingen och jag baguetter med ost,tomat,gurka och pepparsalami - det var såå gott :D
Resten av kvällen spenderade vi framför teven med bl a "Biggest Loser" och "Bonde söker fru". Jag tycker inte att det sistnämnda är lika bra i år,men jag tittar på det ändå =)

Grattis systeryster <3

Grattis min kära systeryster,som fyller 24 år idag =) Hoppas du får det bra. Synd att vi inte kan vara där,för att fira dig :( Får göra det när vi ses nästa gång vid jul,eller när det blir.. Lilla familjen hälsar =) Vi älskar dig <3

                                 

Det var på tiden!

                                 I torsdags kom äntligen muggarna och de små blocken vi beställt! De var riktigt fina :) Bilden vi valde är den här:

                 
             Lilla gumsan i min kusin, Sofies, knä, efter dopet =)

Den är tagen under fikat efter gumsans dop :D

Tidig morgon

Gumsan vaknade vid sex idag,så då tog pappa upp henne och gosade en stund =) Jag fick snosa fram till halv sju. Gumsan och jag ska till Molkom så vi fick åka med älsklingen till jobbet,för att få bilen. När vi kom hem sov gumsan i bilstolen en stund innan hon vaknade till. Hon var fortfarande trött så hon fick välling och somnade om :) När hon vaknar igen är det dags för oss båda att äta frukost,innan vi börjar göra oss i ordning,för att ta en tur till Molkom.
Först åker vi hem till lilla Sigrid och Katrin och hälsar på. Sedan är det dags för öppna förskolan. Vi ska lämna in en beställning på bilderna =D

Älsklingen är ledig i morgon, ska bara göra ladugården på morgonen, så då ska vi åka till banken och öppna ett konto till gumsan :D Skönt att få det gjort så vi kan börja sätta in lite pengar till henne då och då. Det kanske blir svårt att göra det varje månad nu,men när jag också får jobb ska det nog gå bra =)

Inför julen =D

Idag har jag varit uppe på vinden och hämtat julgardinerna. Har tvättat dem så nu hänger de på tork.
Jag har slagit in gumsans julklappar också :) Jag längtar så himla mycket till julen i år - första året med mitt lilla hjärta =D
Älsklingen har lovat att han ska fixa en julgran och det löftet ska jag se till att han håller ;)

Gumsan har varit på riktigt bushumör idag =) Hon har skrattat åt i princip allt jag har gjort ;) Hundarna har varit inne p ga vädret så hon har hållit på att busa med dem :P

Niklas var här och åt mat förut. Älsklingen köpte med mat från pizzerian. Jag åt kebab Alexander - det var lika gott,som i fredags :D

Nu slöar jag och älsklingen och gumsan sover =)

19 - 21 november

Gumsan och jag började fredagen med att åka till Karlstad,för att hämta älsklingens mobil,som varit på lagning. Sedan åkte vi vidare till Kristinehamn. Där träffade vi Mickan och umgicks lite. Har inte sett henne sedan i somras så det var kul =)
Vi åt lunch på Orion. Det var lika gott,som vanligt :D Efteråt gick vi runt i några affärer innan vi tog en promenad till resecentrum - Mickan skulle ha busskort inför praktiken.
Innan det var dags för gumsan och mig att dra oss tillbaka till Väse,tog vi en tur till Coop.

Igår var älsklingen ute och jagade,som han brukar vara på helgerna. Jag och gumsan höll oss hemma och städade :D
När det var dags för mellanmål fick jag för mig att gumsan skulle få försöka äta själv. Hon fick en skål med små bitar banan,som hon satt och grejade med. Gick väl sådär,men hon fick i sig lite i alla fall. Det blev kladdigt,men det var det värt :P
På eftermiddagen kom Katrin och lilla Sigrid på besök =) De hade med gumsans kort,som de tog med åt oss igår. Hon var så söt :) Får se om vi beställer några eller inte..

Idag är älsklingen i Hagfors - jagar naturligtvis! Gumsan och jag har tagit det lugnt. Qvittra är ensam hund hemma idag så vi tog en promenix förut. Jag klädde på gumsan ordentligt sedan gick vi ut i snön - snöade lite,det var mysigt :P Gumsan brydde sig dock inte om något annat än Qvittra ;) Hon tycker så himla mycket om henne =D
Nu ligger gumsan och sover så jag passar på att slöa en stund. Väntar på att älsklingen ska höra av sig så jag kan börja med maten.

Barnmat!

Nestlés ångkokta barnmat är i plastburkar,som är riktigt bra att spara,för att ha mat i när man ska i väg någonstans. Jag brukar köpa barnmat på glasburk,som jag sedan potionerar ut i en platsburk,om jag inte ska vara hemma. Eftersom den tål micro behöver man inte ha med massa andra burkar och slipper krångla när det är matdags =) 

Även plastförpackningarna ifrån mellanmålen,som finns att köpa färdiga,är perfekta att spara. Dessa använder jag till fruktpuréerna :D

Egentid

Älsklingen är hos en kompis. Gumsan fick följa med så jag har egentid =) Har kollat på "Biggest Loser",ätit,tränat lite och duschat så jag tänkte sitta vid datorn en stund nu.

När gumsan skulle äta kvällsmat förut upptäckte jag att 6 månaders maten var slut. Var säker på att det fanns någon burk kvar,men jag hade fel. Vi hade dock couscous med kyckling ifrån 8 månader,som är den enda ifrån det steget hon äter.
Älsklingen är ju i Väse så han köper med några burkar från ICA :D Jag ska till molkom på fredag,för att hämta gumsans bilder,så då hoppar jag in på COOP och köper fler,eftersom vi får extra rabatt på Nestlé mat på medmera kortet - det är SUPERBRA tycker jag :) Synd att ICA inte har så eftersom jag egentligen gillar dem bättre!

SLUT!!

Idag har gumsan och jag varit på sista babyrytmiken :( Det är tråkigt att det är slut nu. Har varit roligt. Vi ska i alla fall fortsätta träffas :D
Eftersom det var sista gången hade några av oss bakat. Jag gjorde chokladbollar igår kväll =) Hade med de som blev kvar hem till Katrin och lilla Sigrid så nästan alla tog slut ;) Jag åt alldeles för många - som vanligt!

En söndag i kyrkan

Idag har vi varit i Nyedskyrka tillsammans. Vi mammor och bebisar ifrån babyrytmiken sjöng för  släkt och vänner. Det var dock bara älsklingen,som var där och kollade på mig och gumsan. Jag bjöd nämligen ingen annan.
Det var faktiskt riktigt mysigt och trevligt =D Var nervös innan,men det gick jättebra.
Alltihopa avslutades med att en av bebisarna,lille Hilding, döpdes :) Hans storebror var med framme och hjälpte till - så söta var de :D

Innan kyrkan åt vi hämtmat hemma hos Martin,Katrin och lilla Sigrid =P Och efteråt följde vi med dem hem på en kopp kaffe :)

Martin hade gjort iordning en skiva med bilder på gumsan - De som Katrin tog i tisdags. Det fanns många bra :D Några var fina och andra var lite roligare ;D



Jag är en sååå glad tjej =)



Vad träliga ni är!! Vad håller ni på med?!

Morfar fyller år

Igår var det dags för ännu ett födelsedagsfirande. Denna gången var det min morfar,som fyller år idag,som skulle grattas. Lilla familjen spenderade hela gårdagen i Nybble. Vi hann få i oss en hel del mat,tårta och annat smått och gott ;) Mamma åkte med oss ner,men hon åkte med gumsans gudmor hem. Mina kusiner var också med precis,som gumsans gudfar,min morbror,men han åkte därifrån lite tidigare.

Efteråt åkte vi hem till älsklingens mamma. Spelade kort och frågesport,med bara frågorna =D  

Fotografen :)

Idag har gumsan och jag varit på öppna förskolan i Molkom,för att fotograferas. Det var kul =D Sedan följde vi med Katrin och lilla Sigrid hem tills det var dags att hämta älsklingen på jobbet.
Vi har nyss ätit pommes och gumsan fick rotsaker och kyckling - MUMS =P Nu tittar gumsan på specialagent Oso - en av hennes favoriter. Får se om hon somnar till det,men hon verkar inte vara trött så hon är nog vaken ett tag till. Det gör inget för då sover hon nog gott i natt :) Brukar sova bättre när hon somnar senare,annars är hon gärna vaken ett tag tidigt på morgonen.

Dimmljus+halvljus=FEL,FEL,FEL!!!

Varför är det så j-la svårt för folk att fatta att man inte får ha dimmljus tillsammans med halvljus?! Blir så j-la irriterad!! Att många dessutom sätter på helljuset igen innan de hunnit förbi en,så man bländas gör mig så j-la ARG!! Att det ska vara så himla svårt för vissa att fatta något!! Sluta kör bil om du är så j-la dum!!!!!!!!!!

Mamma o lillebror <3

Gumsan och jag har haft en mysig dag med mamma =) Gick bl a till KappAhl. Där köpte mamma kläder till gumsan,som jag tänkte att hon skulle ha på juldagen :) Eftersom jag hade 50 kr rabatt plus att de hade 25% på hela köpet så blev det billigt och bra :D Dessutom fick vi en gåva i form av en scarf :P
Sedan tog vi en tur till Maxi och handla lite gott inför helgen. Där delade de ut påsar med lite smått och gott - jag ÄLSKAR gratissaker ;D
Jag fick även träffa min käre lillebror :P Han är nästan aldrig hemma eller så sitter han på sitt rum så det var kul att umgås lite med honom =)

Evig väntan!

Älsklingen och jag har bytt däck på bilen =) Var första gången för mig och jag måste säga att jag skötte mig bra ;D Skönt att ha det fixat eftersom jag och gumsan ska ta oss en tur till Kristinehamn i morgon. Hade inte blivit något med det om vi inte hunnit byta däcken. Aldrig att jag ger mig ut med sommardäck om jag absolut inte måste!

Jag går och väntar på att våra grejor ifrån Vistaprint ska komma..Fick mejl om att de skulle vara här senast på måndag så jag bara väntar och väntar,men utan resultat. Brevbäraren har inte varit här på två dagar - Konstigt :/
Dessutom väntar vi på att julklapparna vi beställt ska komma. Ska bli kul att se hur de blev =D Skönt att ha nästan alla julklappar färdiga så man slipper den stressen!

I LOVE IT <3

Åh,vad härligt med snö =) Det är såå mysigt (så länge man inte behöver ge sig ut med en bil med sommardäck). Jag har nyss varit ute en sväng med vovsingarna och det var så härligt att komma ut till ett "vinterland" ;D Jag känner redan för att gå ut och göra en snölykta eller något. Jag längtar till gumsan blir lite större så vi kan vara ute och leka i snön - SUPERMYSIGT! Då kan vi bygga snögubbar och göra snöänglar m.m. Åh,vad jag ser fram emot det :)


Ängel <3

Usch,vilket väder vi har! Var inte roligt att åka hem ifrån Molkom. Har fortfarande sommardäck på bilen,men det gick bra :)

Idag tog jag med gumsans dopklänning så Katrin tog en hel drös med bilder. De har en "riktig" kamera så bilderna blir mycket bättre. Ska få dem samt några fler,som de tagit förut, på skiva. Så småningom ska vi göra en förstorning av någon av bilderna :)

Lilla familjen har varit på en liten gudstjänst,för att hämta gumsans dopängel. Den är ganska söt faktiskt. Jag ska hitta en egen plats åt den i morgon =D
När vi var färdiga i kyrkan åkte vi till pizzerian och köpte med mat hem - MUMS!

Idag hade älsklingen fått ett brev av chefen,som var till gumsan,men kom till dem. Det var hennes gudföräldrar,min morbror och hans tjej,som skickat en fin halsduk :) Tack tack =D

8 månader

Igår blev min lilla älskling 8 månader =) Hon börjar bli en stor tjej :)




Jag blir varm i hela kroppen bara av tänka på mitt lilla hjärta <3

Systeryster o Remi

I lördags kom systeryster och hennes Remi hit :) Hade "lilla" vovven,som inte är så himla lite längre. Var kul att träffa dem och bara umgås =D Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi ses igen!
När de hade åkt igår tog jag och lilla familjen en tur till Molkom,för att möta upp älsklingens pappa och lämna grejor till honom. Efteråt åkte vi hem till älsklingens mamma och spelade kort. Det var trevligt :P

Grattis Lars =)

Igår kväll var vi hemma hos älsklingens ena bror,Lars, för att fira att han fyllt år - Grattis grattis =) Deras lille son,Edvin, är en riktig busunge ;) Haha ;) Dessutom är han väldigt fäst vid sin faster Maja. Så fort hon kom innanför dörren kom han springandes så hon skulle bära honom. När hon försökte släppa ner honom på golvet blev han jättesur! Hon gick och bar på honom i princip hela tiden. Hon försökte hålla i Patricia en stund,men då blev han vansinnig.

Gumsan har sovit i 1 1/2 timme nu så jag har passat på att diska,dammsugit och plockat rätt lite. Systeryster och hennes kille,Remi,kommer hit sen =) Det ska bli kul att se dem =D De hade en överraskning till gumsan - ska bli kul att se vad det är ;)

Ensam

Båda mina älsklingar åkte nyss till Kents mormor och morfar. Jag är seg så jag stannade hemma. Känner att jag behöver vara ensam en stund. Idag har inte varit någon bra dag för mig. Har känt mig som världens sämsta mamma eftersom ingenting jag gjort har varit bra. Gumsan har varit snorig och gnällig och trött i stort sett hela dagen. Hoppas hon inte håller på att bli sjuk :(
Hon sover inte lika bra längre,som hon gjort förut. Det tar på en att inte få sova ordentligt,men så är livet som förälder =) Även fast man har sina svåra stunder så ångrar jag ingenting! Mitt lilla hjärta är det absolut bästa som någonsin hänt mig <3 Jag älskar henne och hennes pappa så himla mycket. Går inte att beskriva med ord hur mycket de betyder för mig. De är mitt allt <3


                                         

                                                 
 

Mormor Margareta =)

Gumsan och jag har spenderat dagen hos mamma =)
Började med frukost,sedan gick vi till stan och kollade. Hittade mycket fint.
Mamma köpte lite kläder åt gumsan,som hon ska få i julklapp :)
Efter det gick vi och hämtade bilen och åkte hem till en av mammas kusiner. Hon hade lagt undan lite kläder efter sina barn till gumsan - jag bugar och bockar ;D
När vi kom tillbaka hem till mamma gjorde hon mat till oss medans jag gav gumsan sin mat. Fick mango och banan puré till efterrätt :P
Strax innan fyra åkte vi iväg till Maxi,för mamma skulle jobba. Vi lämnade mamma där och åkte vidare för att hämta älsklingen på jobbet.
               Nu sitter jag här och slöar medans älsklingen sjunger och "dansar" med gumsan :)

                    

Mammas lilla flicka <3

1 november

Gumsan och jag var ju på BVC igår. Hon ligger under viktkurvan igen :( Ska försöka ändra lite i hennes kost och se om det hjälper. Har köpt några olika sorters yoghurtar idag som hon ska börja få. Fick av älsklingen när vi kom hem förut och hon verkade tycka om det =) 
Tänkte köpa osaltad smör att ha på t ex smörgåsrån,men det fanns inget! Får kolla efter det någon annanstans.

                                  


Det blev inget Bergvik. Vi bestämde oss för att ta det nästa månad istället,när julen närmar sig :) Istället åkte gumsan och jag hem till Katrin och lilla Sigrid och tog det lugnt. Gumsan var dock väääldigt trött men ville inte sova. Somnade inte förräns vi skulle åka hem.
Katrin var på Ullared i fredags så hon köpte med "lite" våtservetter åt oss - 17 paket! Haha :) Nu har vi så det räcker ett tag ;)


RSS 2.0