Idag o i morgon

Idag ska vi nog inte göra särskilt mycket - inte jag iaf ;) Älsklingen är ute i Hagforsskogarna och jagar. Sedan ska han byta däck på bilen.

Vi åker nog hem till Ulrika och Niklas en sväng lite senare. Jag ska låna deras barnvagn i morgon,så det är smidigast att hämta den idag. Gumsan och jag ska nämligen till Karlstad med Katrin och lilla Sigrid i morgon =) Ska gå runt på Bergvik och kolla lite :D Men först tar gumsan och jag oss en tur till Molkom - till BVC. Det är dags för vägning och mätning. Ska bli kul att se hur mycket hon har gått upp sedan sist :)

Prylbytardag =)

Igår var jag med och hjälpte till på prylbytardagen i Väse. Satt i kassan precis,som förra hösten. Har lovat att jag ska vara med i den gruppen,som har hand om det. Kents mamma är med nu,men hennes dotter slutar sexan nästa år och då börjar hon i Karlstad så då kan inte Monica
vara med längre.

Gumsan fick vara hos mormor under tiden =) De hade varit nere på stan och kollat.
När älsklingen och jag kom för att hämta henne ställde vi oss utanför fönstret och vinkade. Hon blev jätteledsen :( Trodde kanske att vi inte skulle komma in ;)

Klockan var runt fem när vi kom hem och både jag och älsklingen var helt slut! Kändes som jag sprungit ett maratonlopp :) Somnade nästan i bilen hem t o m!

Minne för livet =)

Äntligen har älsklingen och jag fått tummen ur och gjort avtryck av gumsan ena hand och fot. Det blev ganska bra faktiskt :D Hoppas den får plats i ramen bara annars får vi lösa det :) Det är kul att ha och se tillbaka på om
några år - även för henne =D

 


Uppdatering :)

När gumsan kom hem ifrån farmor i söndags var hon trött så hon somnade nästan direkt :) Vaknade dock efter en stund och grejade.
Älsklingen lagade dammsugaren så nu kan jag städa igen - JIPPIE!

I tisdags var gumsan och jag på babyrytmik,som vanligt. Sedan följde vi med lilla Sigrid och Katrin hem,som vi brukar. Vi tog bl a en lång promenad =)

Igår eftermiddag åkte vi hem till mamma :D Älsklingen skulle köpa ett nytt kikarfäste till en av hans bössor så gumsan och jag passade på att träffa mamma en stund. När älsklingen var färdig köpte han med pizza :D
Innan vi åkte hem stannade vi till på coop. Gumsan och jag trötta så vi satt kvar i bilen. Det tog inte särskilt lång tid innan gumsan somnade :) Hon vaknade bara till en liten sväng när vi kom hem,men hon somnade om och sov gott hela natten :D

Idag har gumsan varit sliten. Hon vaknade strax innan sex. Då busade vi en stund sedan fick hon lite välling. Hon var trött så jag trodde att hon skulle somna om,men det gjorde hon inte så vi lade oss i soffan en stund. Det tog bara en liten stund innan hon sov. Är sååå mysigt när hon somnar hos mig :) Jag älskar det,ligger bara och njuter =D
När gumsan vaknade igen åt jag frukost sedan fick hon gröt,men hon åt inte särskilt mycket så jag sparade den till lunch istället. Efter en stund blev hon trött igen så jag lade henne i sängen sedan grejade jag lite med hundarna.
 När jag var färdig hade hon somnat igen :D Hon sov i nästan två och en halv timme :) Under tiden passade jag på att slöa framför teven. Tillslut gick jag och lade mig i sängen,men jag hann inte ligga särskilt länge innan gumsan vaknade och var pigg =)
Efter att hon fått lunch tog vi med oss Qvittra på en promenix. Då somnade gumsan igen :P När vi kom tillbaka städade jag hundgården och tömde några ytterkrukor innan vi gick in igen. Jag hann få i mig lite mat innan gumsan blev trött igen. Jag lade henne i sängen igen och hon fick lite välling. Då började det regna så då gick jag ut och hämtade hundarna. 
Nu håller gumsan på och busar medans älsklingen vilar framför teven och jag grejar med datorn. Ska strax duscha och bada gumsan :D  

OTUR!!

När jag skulle vara duktig och städa gick dammsugaren sönder! Snacka om otur! Slangen gick av så jag tejpade ihop den så länge. Som om inte det vore nog gick proppen i köket när jag skulle dammsuga där. Då fick jag nog och gav upp! Hann dock nästan färdigt så jag är nöjd ändå :) Jag har dessutom tvättat två maskiner och diskat så det blev inte särskilt mycket vila,men det gör inget.

Nu sitter jag här och väntar på att gumsan ska komma hem. Det är tomt när varken hon eller älsklingen är hemma. Hoppas hon blir glad att se mig så jag vet att hon har saknat mig också =)

Jojje =D

Våran lördag började med Majas dop följt av tacos =) Hade totalt glömt bort att köpa present till henne så vi får lov att sticka iväg och fixa det någon dag!
Älsklingen och jag åkte hem runt fyra - halv fem. Gumsan fick stanna kvar hos farmor :) Jag har faktiskt sovit riktigt gott i natt,hade gärna sovit lite längre,men jag var för pigg för det ;)

Trubadurkvällen var trevlig,började dock lite segt då det inte var så mycket folk och ingen sång. Men efter någon timme började Jojje underhålla oss. Han var riktigt bra och rolig - många sjöng med i låtarna, t om med jag,vilket absolut inte hör till vanligheterna ;) Folket började komma då också så det blev mer liv på stället ;D
Älsklingen och jag var trötta så vi drog oss hemåt redan strax efter elva. Det blir så när man inte är ute särskilt mycket :) Var dock trevligt att umgås med älsklingen utanför hemmet ;D

Jag hade tänkt att slöa tills gumsan kommer hem,men hon ska med på fotboll först - Maja ska spela,så hon är inte hemma förrän runt tretiden så jag har startat en tvättmaskin och ska snart vika tvätten,som redan hänger,och sedan ska jag städa. Tar bara max ett par timmar så jag har gott om tid att vila mig efteråt :D

Bilder på mammas lilla älskling

            

Lilla älsklingen <3


           

Mammas lilla hjärta busar =)


            

Vad håller du på med mamma?!

Första övernattningen :)

Idag var det dags för lite träning igen :) Har dessutom städat lite,gått på två korta promenader med vovsingarna samt badat och busat med lilla gumsan :D Hon blev så trött efter badet så hon fick lite välling och somnade så jag passar på att ta igen mig en stund.
Jag hoppas älsklingen slipper jobba över,men solen skiner fint så risken är nog ganska stor att han kommer hem senare :( Har knappt sett till honom alls de senaste veckorna! I morgon ska vi dock umgås ordentligt :) Först ska vi eventuellt ut och äta och sedan ska vi till Glumseruds bygdegård på "Trubadurafton". Han fick två biljetter dit i födelsedagspresent och valde att ta med mig ;) Gumsan ska vara hemma hos farmor,där hon även ska sova över. Får se hur det går, det blir nämligen första gången hon sover borta. Jag tror det kommer gå jättebra för dem,gumsan kommer säkert vara lika nöjd,som vanligt :) För mig däremot kommer det nog inte gå lika bra. Kommer sakna henne och bara vilja ha hem henne,men det är väl bara jag vänjer mig.

Gumsan och jag ska dessutom på dop i morgon :D Älsklingens lillasyster ska döpas - bättre sent än aldrig ;P Älsklingen kan dock inte följa med eftersom han ska jaga med sin pappa hos Niklas. Hade planerat det innan han fick veta om dopet.
Kom på förut att vi skulle få tacos efteråt- jag som köpte hem så vi skulle ha det i helgen eftersom älsklingen var så sugen. Jag får väl äta det fler gånger,vilket inte gör så himla mycket eftersom det är sååå gott =)
I kväll blir det dock hamburgare,eftersom vi aldrig åt det igår. Älsklingen åt på pizzerian med Niklas istället så han köpte med en kycklingrulle åt mig :) Gott gott i gott gott ;)

Grejat litegrand!

Igår gjordes det inte mycket. Tvättade och tränade en stund annars hände det ingenting särskilt. Badade gumsan och hon tyckte det var lika skönt,som alltid =)

Idag har gumsan och jag umgåtts med Ulrika :)
Vi åkte med älsklingen till jobbet i morse. Därifrån åkte vi vidare med Ulrika och barnen till dagis. Efter att ha lämnat dem där blev det Karlstad.
Innan vi intog bergvik lämnade vi lite ägg hos bl a Ulrikas bror. Väl framme på bergvik gick vi till apoteket och kollade i några skyldfönster innan vi tog en smörgås på ett av kaféerna - det var gott =P
Klockan tio hade Ulrika klipptid så då fick gumsan gröt sedan tog vi oss en tur inne på H&M. Köpte ett par Hello Kitty strumpor till gumsan - de kostade bara 10 kr så jag kunde inte motstå dem ;D
När Ulrika var klar var det dags för handling. Efteråt blev det Kristinehamn för att byta däck på hennes bil. Fick vänta en timme (var drop in) och sedan tog det en halvtimme till att skifta,eftersom hon skulle ha samma fälgar. 
Blev klara i lagom tid för att hämta Tim och Kalle på dagis och åka hem till dem. Där fick jag bada gumsan i handfatet eftersom blöjan läkt så stackaren var helt blöt :( Efter det fick hon mat - couscous och kyckling. Det tyckte hon om :)
När älsklingen slutade åkte vi hemåt och nu sover gumsan,jag slöar i soffan och älsklingen är och jagar en sväng. Känner mig riktigt sliten efter denna dag ;) Är hungrig också då jag bara ätit en banan och två clementiner sedan i morse! Ska dock göra hamburgare när älsklingen kommer hem ifrån skogen - mums mums!

Mysdag =)

Idag var det dags för babyrytmik igen =) Har sjungit och dansat lite.
Sedan har vi umgåtts med Katrin och lilla Sigrid :D Blev dock ingen promenad eftersom det regnar så! Vi höll oss inomhus och myste istället :)

Runt halv fyra drog vi oss mot älsklingens mammas jobb. Eftersom älsklingen jagade idag med fick gumsan och jag låna hennes bil :)




När vi skulle åka till Molkom i morse hittade jag ingen nyckel! Hade ingen lust att stanna hemma bara för det,så jag lekte tjuv och smet ut genom fönstret.Vilken syn ;)



Nu badar gumsan med pappa =) Det är så mysigt - hon älskar det! Varje gång jag sätter ner henne på badrumsgolvet "kryper" hon fram till badbaljan och sitter och skvätter med vattnet eller bara sitter och kollar -hon är såå go <3

De senaste dagarna =)

I lördags var gumsan,jag och mamma hos mormor =)
Började dagen med frukost hos mamma sedan åkte vi vidare till mormor. Älsklingen jobbade och morfar jagade så det var bara vi "kvinnor" :)
När vi kom dit bjöd mormor på nybakad kladdkaka med grädde - mums! Sedan umgicks vi lite innan det var dags att göra mat - kycklingfilé med ris och sås. Mormor vet precis vad jag vill ha ;) Älsklingen äter inte kyckling så det är inte ofta jag gör det hemma.
Efter att vi ätit vilade de en stund medans jag busade med gumsan,som då redan sovit lite. Sedan blev det en promenad och en fika ute i solen :)
Runt sextiden drog vi oss tillbaka till Kristinehamn. Morfar kom precis när vi skulle åka så vi hann säga hej =) Gumsan och jag stannade hos mamma en stund innan älsklingen ringde och ville bli hämtad.

Igår gjorde vi inte särskilt mycket. Älsklingen jobbade även då - har jobbat extra eftersom han ska vara ledig för älgjakt i några dagar. Är faktiskt ute i Hagfors skogarna nu =) Jag kan inte direkt påstå att jag är särskilt avundsjuk för det blåser rätt rejält! Dessutom har det regnat.

I natt har hela familjen fått sova hela natten. Det var sååå skönt att få sova ut :) Gumsan har varit gnällig de senaste nätterna så hon och jag har varit uppe rätt mycket. Hon är snorig så jag tror att det kan vara därför - eller så kanske det är fler tänder påväg? Har i alla fall tagit tempen på henne två gånger och hon har inte haft någon feber.
Nu har hon sovit,men har vaknat nu så nu ska vi busa lite innan det är dags för lunch =)

Hundbajspåsar!

Jag ser alltid till att ha med hundbajspåsar i skötväskan. De är bra att stoppa smutsiga kläder eller liknande i samt att slänga blöjorna i om man inte har tillgång till en papperskorg just då =D

Gårdagen och idag :D

Igår var Linn här och hälsade på =) Vi snackade massa skit,fikade,tog en promenad och moffa i oss massor av godis - USCH! Att jag aldrig lär mig att låta bli..
Runt sju stack jag iväg och hämtade älsklingen på jobbet. Linn passade gumsan :)
När vi kom hem "tittade" vi på teve - pratade en massa samtidigt så jag hängde inte alls med ;D Får se repriset på "Bonde söker fru".

Idag har jag tränat och tvättat. Gumsan har badat och jag duschat. Hon tycker det är så himla roligt- värmer mig att se =D
Gumsan tyckte det var jobbigt att bada så hon fick lite välling och somnade i sängen.
Jag har passat på att äta lunch och nu slappar jag lite framför datan - skönt att ta det lugnt ibland och strunta i alla "måsten"!

Jag ska strax gå igenom gumsan kläder i de lite större storlekarna,för att se om det finns
något hon kan ha redan nu.
Dessutom hör jag att gumsan har vaknat. Får se om hon somnar om annars ska vi busa ;)

En lite speciell tisdag =)

Det är tisdag,vilket innebar babyrytmik för oss :D Denna gången var dock speciell eftersom gumsan kröp :P Det var första gången och mamma är så stolt <3 Hon hade siktet inställt på en leksak och bestämde sig för att hon skulle ha den. Efter att ha suttit och kollat på den en stund kröp hon fram och tog den :) Gick lite vingligt,men fort - såg ut,som hon alltid kunnat det =D

Efteråt åkte vi hem till lilla Sigrid och Katrin,för att hämta deras andra barnvagn,som vi skulle låna idag. Sedan följde vi med dem till vårdcentralen. Därifrån gick vi vidare till Coop innan vi gick hem till dem och åt mat. Katrin gjorde en supergod lasagnette :) Till efterrätt gjorde hon en lika god blåbärspaj - blir så bortskämd när vi är där ;) De små fick dock nöja sig med barnmat =D
När vi smält maten och pajen tog vi en långpromenad -var ute cirka 1h och 40 min. Var så skönt :D
Väl tillbaka fick gumsan och jag dra oss tillbaka till Väse. Älsklingen ville hem ;)
Nu har vi börjat förbereda oss för natten,men gumsan är inte alls trött :) Sitter på golvet tillsammans med pappa och leker. Har dock inte krypit något mer :)

Sömntuta =D

Igår kväll var gumsan med älsklingen och hans bror till deras mormor och morfar.
Jag stannade hemma och fick lite egentid :) Samtidigt som det kan vara skönt att vara ensam ibland, så
känns det konstigt att inte ha gumsan hos mig. Jag undrar hela tiden vad hon gör.
Jag tog i alla fall tillfället i akt att vila lite. Kollade på Gossip Girl och bara slappade i soffan :)

Jag vet inte vad de gjorde med gumsan igår - hon har sovit jätteskönt i natt och dessutom nu på förmiddagen. Hon har sovit i 2 timmar nu,vilket hon aldrig gör annars. Skönt för henne att få sova lite.
Hon kanske ska åka till gammelmormor och -morfar oftare ;)

Jag har passat på att träna,slöat lite framför teven och tagit mig en dusch. Det var skönt att kunna duscha i min egen takt och verkligen njuta av det :P

Nu vill jag att gumsan ska vakna så vi kan gosa lite ;)

Sötnosen <3

Såhär söt var gumsan på pappas födelsedag i tisdags =) Det var hennes faster,som gjorde
frisyren =)

                      


             Mitt lilla hjärta <3
                  
                      


                      Gumsan hemma hos gammelmormor och -morfar 

                       


                                                   



Så go och gla`

Gumsan vaknade strax innan nio. Hon satt i sängen och grejade lite. Såg så nöjd ut =) Vi har fått sänka sängen nu eftersom hon tar tag i kanten och ställer sig upp. Är rädd att hon tippar över om hon lutar sig framåt.

Har haft sängen så i två dagar och det ser så roligt ut när man ser henne sitta där. Hon försöker ställa sig med hjälp av spjällrorna,men det går inte riktigt än. Dröjer nog inte länge tills hon klarar det =)
Hon sträcker ut armen genom spjällrorna och tar tag i saker. Det står bl a en papperskasse bredvid sängen,som hon brukar försöka få tag i,men hon når den inte. Får ta och flytta på den :)

Hon är i farten mest hela tiden nu. Hon ligger och sätter sig upp, sedan lägger hon sig ner en stund innan det är dags att sitta igen ;) Hon försöker krypa också,men har inte riktigt kommit på hur hon ska göra,men det går nog snart. Däremot ålar hon sig bakåt och det går fort kan jag lova =) Ena stunden är hon precis bredvid mig och nästa sekund är hon på andra sidan rummet eller ute i hallen - ser så go ut ;)

Hon "dadar" väldigt mycket -  låter så gulligt,som om hon försöker säga något =D

Igår morse badade jag henne,(det var ganska längesen,hon får oftast duscha med oss). Hon tyckte det var så roligt =) Hon satt upp och slåg i vatten så det skvätte överallt. Jag lade henne på mage en stund,med min arm under hennes armar som stöd,då låg hon och sprattlade med benen så det blev små "vågor" och de försökte hon ta med händerna :) Hon är sååå gulligt <3 Hon tyckte verkligen om det,så i fortsättningen får det bli bad istället för dusch,i alla fall oftast =)

Gårdagen

Igår förmiddag passade jag på att träna lite,medan gumsan sov :)
Känns så skönt efteråt,fast jag blir lite seg en stund,men det går över.

På kvällen åkte vi till Niklas och Ulrika och åt tacos. Det var riktigt gott =D
Innan vi åkte hemåt satt jag på gumsan pyjamas så vi inte skulle behöva bråka med henne,i fall hon somnade i bilen,vilket hon oftast gör.
Igår sov hon så djupt att hon knappt reagerade när jag tog av henne fleecedressen :)

Hon har dock varit vaken två gånger i natt. Ena gången lyckades jag få henne att somna i min famn,men andra gången fick jag ge henne lite välling. Sedan sov hon gott i någon timme till.

Torsdag 7/10

I torsdags var lilla Sigrid och Katrin här - det var trevligt =) Hoppas de kommer hit snart igen :) Vi träffas ju på babyrytmiken på tisdag,om inte annat :D

Älsklingen slutade lite tidigare eftersom han skulle på kurs på kvällen. Var dock inte hemma särskilt länge. Hann bara duscha innan Niklas kom och hämtade honom.

Jag och gumsan busade och myste innan hon somnade tidigt - runt halv sju. Vaknade dock några timmar senare och var vaken en stund,men sedan sov hon gott =)

Grattis =)

Idag fyller gumsans gudmor,min morbrors sambo,Maria år.
Grattis grattis =)

7 månader =)

Idag blir mammas lilla älskling 7 månader =)
Tiden går så himla fort.
Det känns,som om det var igår hon föddes,men ändå inte på något sätt.





Jag älskar dig,mitt lilla hjärta <3 Du är mitt allt!

Liten solstråle <3

Idag har jag städat - igen! Tycker inte att jag gjort annat de senaste veckorna.
Fint blev det i alla fall :) Nu är vi redo för besök!
Lilla Sigrid och Katrin kommer hit i morgon. Det ska bli kul =D

Gumsan och jag har busat - hon har varit trött,men busig :P
Förut lade jag henne i sängen med lite välling och gick iväg en stund. När jag kom tillbaka satt hon
upp i mörkret och lekte. Hon lös upp,som en sol när hon såg mig - jag blir så varm inombords när hon gör det :D



Jag älskar min lilla tös så otroligt mycket <3




<3<3<3<3<3<3<3

Grattis grattis =)

Gårdagen började med babyrytmik. Ledaren var dock sjuk så en av mammorna,som brukar hålla i sånt i Karlstad, tog över - Det var lika trevligt, som alltid =)
Vi skippade öppna förskolan eftersom det är samma person,som har babyrytmiken. Vi tog en promenix med Katrin och Sigrid i stället =) Var hemma hos dem en stund sedan skulle Katrin till vårdcentralen så då blev det en promenad till - skönt att komma ut och röra lite på sig ;) Jag passade de små medan hon var inne hos sjuksystern. Skulle till coop och handla lite,men eftersom det var strömavbrott så var det stängt!
Gumsan och jag åkte runt kl.16,för att hämta älsklingen,som fyllde år - Grattis i efterskott =) Vi åkte hem och gjorde oss i ordning sedan bar det av hem till hans mamma,för att fira lite.

Gumsan somnade en stund när vi var där,men vaknade igen. Somnade dock om i bilen,vaknade till lite när jag klädde av henne och lade henne i sängen,men hon somnade om utan att protestera :D
Hon vaknade runt halv sju. Har bytt blöja och sjungit lite för henne så nu ligger hon i sin säng. Har legat och grejat lite,men nu är det inte roligt längre så jag ska göra i ordning välling åt henne,så får vi se om hon somnar om en stund. Egentligen skulle hon nog behöva lite gröt,men hon är för trött för att äta det nu,får ta det sen =)

En dag kvar!

Äntligen kan jag vila mig en stund! Har tvättat,städat och diskat. Som tur var fick jag med matlådor från mormor i helgen,så jag behövde aldrig laga någon mat =) Skönt att bli lite bortskämd ibland ;)

Trots att jag plockade rätt och grejade här hemma flera dagar förra veckan,var jag tvungen att göra ett ryck idag,eftersom älsklingen fyller år i morgon. Kan vara bra om det ser någorlunda fint ut i fall någon kommer hit och hälsar på :)

Den största nackdelen med att bo så litet och trångt,som vi gör just nu, är att det blir stökigt på en gång. Har ingenstans att göra av grejerna. Ska bli så himla skönt att flytta - jag längtar!

Mormor o morfar <3

Igår var gumsan och jag till min mormor och morfar i Nybble =) Det var kul att träffa dem,var ett tag sen.. Mormor och jag tog en promenad så gumsan somnade en stund,
men vaknade så fort vi var hemma igen.
Mormor gjorde kycklingfilè med svampsås till lunch - så himla gott =D

På kvällen åt vi på pizzerian med Niklas och Ulrika,Kents bror,Mats, och Gustav,Kents kompis och arbetskamrat.
Firade att de blev färdiga med höstbruket - skönt!
Jag åt en jättegod sallad med kyckling,räkor och skinka :)
Medan vi åt var gumsan hos farmor.


Även idag har vi varit till Nybble,älsklingen var också med. Han och morfar var ute och jagade.
Mormor,jag och gumsan gick på tipspromenad. Lilla mormor fick 10 av 12 rätt
och fick en toffifeeask.
Eftersom vi inte kunde ta med barnvagnen,för alla vovsingarna var med,fick jag
bära gumsan. Mormor tog över efter ett tag och gumsan somnade hos henne =) Sov en halvtimme ungefär.

Till lunch fick vi älgstek - jag ÄLSKAR det!
Mormor gjorde en supergod blåbärspaj,som vi åt till kaffet - mums ;)

Nu sitter jag här och slöar lite :) Gumsan har nyss somnat och älsklingen är iväg en liten stund.
Är lite sliten efter en hel vecka med städning och sånt. Känner mig redan trött så
jag somnar nog inte sent idag ;)

RSS 2.0